Superprestaties van onze jongens tijdens bondskampioenschap in Waalwijk

Op zaterdag 11 mei 2019 streden Hidde Schukken, Ruben Klaver en Martinus Aden om het bondskampioenschap in Waalwijk.

Hidde was als eerste aan de beurt en hij kwam uit in de categorie Pupil 16, 4e divisie. Hij begon op het onderdeel vloer en behaalde helaas een lagere score dan verwacht. Twee plaatjes waren door de jury niet geteld en dat komt de score natuurlijk niet ten goede. Om nog een beetje in de bovenste regionen te kunnen eindigen moest Hidde op alle andere toestellen alles “op plus” turnen. En Hidde deed zijn best, deed zelfs meer dan zijn best. Hij behaalde bijvoorbeeld op het onderdeel rekstok een onwaarschijnlijk hoge score van 20,400. Maar ook op de andere toestellen turnde Hidde supergoed wat resulteerde in …… goud. Nederlands Kampioen!

Hidde Schukken, bondskampioen 2019

In de wedstrijdronde daarna kwamen Ruben en Martinus in actie in de categorie Jeugd 10, 4e divisie. Beide jongens begonnen sterk en turnen heel netjes. Martinus kreeg helaas op het onderdeel voltige een penalty, omdat hij te weinig elementen turnden. Op de onderdelen vloer en rek behaalde hij een heel knappe 2e score en ondanks de flinke aftrek op voltige eindigde Martinus op een 18e plaats.

Ruben turnde foutloos met onder andere een 2e score op ringen, een 3e score op rek en een 5e score op vloer, wat hem uiteindelijk de zilveren medaille opleverde!

Martinus Aden en Ruben Klaver (2e op Bondskampioenschap 2019)