CSC’45-turnsters springen naar zes titels op Fries Kampioenschap Groepsspringen

Bij het FK Groepsspringen deden maar liefst 5 springteams van CSC’45 mee: jeugd C, junioren C, junioren B, senioren B en senioren A. En dat zijn bij elkaar meer dan 45 springsters!

De ochtend begon voor CSC ’45 met het team Jeugd C. Een jong team met veel nieuwe turnsters. In de vroege ochtend reisden de meiden af naar Dokkum, allemaal met mooi gevlochten kapsels. Er was veel concurrentie en ze hadden er zin in! Helaas was Jennifer ziek. Moedig als ze was, heeft ze het eerste onderdeel, Trampoline-Valmat, wel meegedaan maar al snel bleek dat het niet verstandig was om door te gaan. De rest van het team moest het uitvallen van Jennifer opvangen, dus er moest eerst overlegd worden wie welke sprong kon overnemen. En zo gingen ze van start op het tweede onderdeel, Trampoline-Pegasus. Alsof het team nog niet genoeg tegenslag te verwerken had gehad, overstrekte Fenne haar knie bij het inturnen. Dus werd ter plekke plan C uit de kast getrokken, wat de meiden heel goed oppakten. Fennes blessure bleek niet ernstig te zijn, maar uit voorzorg werd besloten om haar niet door te laten turnen. Voor het onderdeel Airtrack werd snel een alternatief programma in elkaar gezet en zo liepen ze met opgeheven hoofd richting de jury. Op dat onderdeel werd het team ook nog eens heel knap 5e, op slechts 0,750 afstand van het podium! Geen podiumplaats voor het Jeugd C team dus, maar wel een dikke overwinning op het onderdeel “Aanpassen en Doorzetten”!

’s Middags waren de senioren- en de juniorenteams van CSC’45 aan de beurt. De dames van Senioren A lieten uitstekende sprongenseries zien en op alle vier de onderdelen, Minitrampoline-valmat, Minitrampoline springtoestel, Minitrampoline-Tafel en Airtrack, wisten ze dan ook de Friese titel te bemachtigen. De sprongen werden richting de laatste series steeds moeilijker en het publiek genoot van de dubbele salto’s en de verschillende tsukahara’s.

Ook de meiden van Junioren B waren zaterdag uitstekend op dreef. Op Airtrack werden ze 2e en op Minitrampoline-springtoestel behaalden ze een 3e plaats. Op de twee toestellen waar ze zaterdag 8 december a.s. in Hardinxveld Giessendam om de Nederlandse titel mogen strijden, kenden de dames een uitstekende generale. Op zowel Minitrampoline-Tafel als op Minitrampoline-valmat werden ze met mooie en heel netjes uitgevoerde sprongen Fries Kampioen!

De dames van Senioren B hadden pech bij het toestel Minitrampoline-Tafel. Ze werden gediskwalificeerd op dit onderdeel, omdat de hoogte van het toestel niet goed was. Anders hadden ze zeker kampioen kunnen worden op dit onderdeel. Voor de onderdelen Airtrack en Minitrampoline-Valmat werden hun inspanningen beloond met een 3e plaats. Op Minitrapoline-springtoestel werden ze 5e.

Voor de Junioren C was dit een mooie wedstrijd om ervaring op te doen. Voor alle acht dames was dit de eerste keer op dit niveau en omdat de concurrentie groot was moesten ze met een bescheiden notering terug naar Heerenveen. Maar voor de toekomst kunnen ook deze dames zich optrekken aan de rest van het deelnemersveld.