Heerlijk bewegen tijdens de minigymlessen op de Beweeg- en ontmoetdag

Vrijdag 12 november jl. werd in Sportstad voor de eerste keer een Beweeg- en Ontmoetdag voor senioren gehouden. In het zwembad, in de squashhal en in één van de sporthallen konden aan verschillende activiteiten meegedaan worden en stonden er stands met informatiemateriaal. Diverse verenigingen, die zich mede richten op 55+ers, zorgden er samen met de Buurtsportcoaches voor dat iedereen zelf uit kon proberen hoe leuk en gezellig al die verschillende sporten eigenlijk zijn.

Shuffleboard, Koersbal en Kubb zijn geen spellen waar iedereen bekend mee is, maar het was leuk om daar eens kennis mee te maken. Daarnaast kon je suppen of aquagymmen in het zwembad en een potje tafeltennis spelen op de squashbaan. Tevens was er een stand met een health-check waar je je BMI kon laten meten.

CSC’45 en WIK-FTC hadden zich aangemeld met een gezamenlijke activiteit om de bestaande gymgroepen voor ouderen te promoten. Het is dan handig dat bij beide verenigingen dezelfde juf deze lessen geeft. Zowel in de ochtend als in de middag heeft Brigitte Spierings een mini-gymles verzorgd van zo’n 15 minuten met van alles wat: loop-oefeningen, bewegen op muziek, rek-en strekoefeningen met hoepels, een balspel en hersengymnastiek. De circa 10 deelnemers per keer waren enthousiast, zoals ook op de foto te zien is.

Nu maar afwachten of er ook nieuwe aanwas voor de groepen uit voort komt. Ze zijn in ieder geval van harte welkom bij zowel WIK-FTC als bij CSC’45!