Kleding

Tijdens de training
Tijdens de gymlessen dragen de kinderen gemakkelijk zittende sportkleding (korte sportbroek en t-shirt of een turnpakje) en sportschoenen of gymnastiekschoentjes.
Er mag niet op sokken worden getraind. Ben je een keer je sportschoenen vergeten, dan mag je op blote voeten mee doen. Het is belangrijk dat je dan na de training goed je voeten wast.

Tijdens de turnlessen in de turnhal van het Epke Zonderland Turncentrum wordt meestal in turnpakje en broekje (meisjes) of lange/korte turnbroek met turnpak of t-shirt/mouwloos shirt (jongens) en op blote voeten getraind. Voor o.a. Brug en Rek worden speciale materialen aangeraden (leertjes, lusjes). Deze schaf je zelf aan. De trainer of trainster informeert je daar over.

Vanwege veiligheidsoverwegingen is het dragen van sieraden tijdens de gymlessen en turntrainingen niet toegestaan. Kleine oorknopjes mogen wel.


Tijdens de wedstrijden
Wanneer je mee gaat doen aan turnwedstrijden, dan ben je verplicht om het clubtenue aan te schaffen. Je bestelt je wedstrijdpak bij de kledingsommissie: kleding@csc45.nl. Ook met vragen over maten en leveringstijden kun je bij de kledingcommissie terecht.

De jongens turnen allemaal, ongeacht leeftijd en niveau in hetzelfde heren wedstrijdtenue.
Voor meisjes/dames zijn er twee soorten wedstrijdpakjes: het recreatiepakje en het keurpakje.

Alle turnpakjes (meisjes/dames) worden tijdens de individuele wedstrijden zonder turnbroekje gedragen. Dit is het kledingvoorschrift dat door het bestuur van CSC’45 Heerenveen is bepaald en hiervan kan niet afgeweken worden.

De wedstrijdpakken zijn van het merk Moreau en kunnen in de wasmachine gewassen worden. Doe het pakje binnenstebuiten in de trommel en kies een wasprogramma voor fijne was op maximaal 30 graden. Gebruik een heel klein beetje vloeibaar wasmiddel en een kleurendoekje en centrifugeer op een lage stand. Het pakje droog je bij voorkeur aan een hanger of eventueel liggend op een handdoek. Zorg ervoor dat het pakje geen andere kledingstukken raakt. Hierdoor kunnen de kleuren van het wedstrijdpakje door elkaar heen gaan lopen.
Zie ook de wasvoorschriften van Hesters.nl.

Pakjesavond
Eens per jaar wordt er in september door de kledingcommissie een zogenaamde ‘pakjesavond’ georganiseerd. Op deze gezellige avond die in het Sportbreak Café in Sportstad Heerenveen wordt gehouden, kunnen de wedstrijdpakken voor het nieuwe seizoen besteld worden en kunnen de leden van CSC’45 hun eigen turnkleding te koop aanbieden. Dit mogen zowel wedstrijdpakken, trainingskleding als trainingspakken zijn, mits de kleding er nog goed uit ziet en goed te dragen is. Voor meer informatie kun je terecht bij de leden van de kledingcommissie (kleding@csc45.nl).

Het keurpakje wordt gedragen door de meisjes/dames uit de 1e talentengroep, de 2e talentengroep, de meisjes/dames die in de 1e tot en met de 6e divisie turnen en door enkele springgroepen.

Keurpakje vanaf 2023


 Keurpakje t/m 2022


Het recreatiepakje
wordt gedragen door de meisjes uit de voorbereidende turnselectie en de meisjes uit de recreatiewedstrijdgroepen.

Het recreatiepakje

De jongens en heren dragen het onderstaande herentenue tijdens de wedstrijden.

Herentenue