Mooie resultaten tijdens de plaatsingswedstrijd NK Springen Individueel in Nunspeet

Dit weekend had een aantal turnsters de gelegenheid zich te plaatsen voor het NK individueel springen op 22 juni a.s. in Rotterdam. Van CSC’45 hebben 9 dames geprobeerd een ticket voor dit NK te verdienen.

Bente Brandsma, lid van het Nederlandse springteam dat afgelopen zomer in Lissabon aan het EK heeft meegedaan, deed in de leeftijdscategorie senioren op twee onderdelen mee. Uiteraard op het hoogste niveau, namelijk A-niveau. De verwachtingen waren logischerwijs hoog gespannen en Bente liet zien dat zij niet voor niks lid is van het EK-team. Op het onderdeel airtrack werd ze 4e en op het onderdeel toestelspringen zelfs 2e, wat betekent dat zij ruim geplaatst is voor beide onderdelen.

Bij de junioren moesten enkele CSC’45-dames noodgedwongen op airtrack mee doen in de A-lijn en dat viel nog niet mee….. Plaatsing voor het NK op dit onderdeel ging dan ook niet door. Op het onderdeel minitrampoline-toestel kwamen dezelfde dames uit in de C-lijn en dat ging een stuk beter. Celeste Voogt werd op dit onderdeel heel knap 2e, Jeanine Klaver werd 6e en Chantal Stap 7e. Dit was voor alle drie de dames genoeg om door te mogen naar de NK-finale.

Ook in de C-lijn, maar dan bij de senioren, was Eline Klunder zeer succesvol. Op het onderdeel minitrampoline-toestel behaalde ze een 7e plaats en op airtrack een 8e. Dat betekent dat Eline op beide onderdelen door gaat naar het NK.

Op het onderdeel minitrampoline-mat kwamen drie junioren op de C-lijn in actie. Danisja Rijpma behaalde een 15e, Merlijne van Stee een 20e en Angelique Nagel een 21e plaats. Met deze notering hebben de meiden zich helaas niet geplaatst.
Ook op airtrack liepen deze dames plaatsing voor het NK mis.

Aan het eind van deze massale wedstrijd, het aantal deelnemers was echt enorm, is het resultaat dat vijf CSC’45-dames zich in Ahoy Rotterdam mogen presenteren. Veel succes en maak er een leuke dag van!

Jeanine Klaver, Celeste Voogt en Inez Claus