De dames van CSC’45 lieten zich van hun beste kant zien!

Zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023 waren de turnsters uit wedstrijdgroep 5 aan de beurt voor hun tweede plaatsingswedstrijd voor het Fries Kampioenschap dat op 20 mei a.s. wordt gehouden.

Zaterdag 25 maart 2023
Romee van der Schaar (senior E), Janna Wytske de Groot en Eline Klunder (senior D), Jente Boes (senior C) en Anouk den Heijer (junior D) gingen op zaterdag naar de turnhal in Joure in de hoop zich te plaatsen voor het FK. En wat deden ze het goed!
Romee eindigde op een mooie 4e plaats en scoorde op haar favoriete onderdeel balk maar liefst de hoogste score met een hoge moeilijkheidswaarde en een prachtige uitvoering.
Jente behaalde ook de 4e plaats. Ze liet moeilijke elementen zien en voerde deze keurig uit.
Eline turnde stabiel en netjes, draaide een extra rondje zolendraai (en nog één ;)) op de brug en eindigde met een mooie score op de 3e plaats.
Janna Wytske was oppermachtig en behaalde op alle onderdelen de hoogste score en werd dus 1e!
Anouk liet vol overtuiging zien dat ze zaterdag de beste was in de categorie junior D en eindigde ook op de 1e plaats.
Romee, Jente, Eline, Janna Wytske en Anouk hebben zich alle vijf geplaatst voor het FK!

Zondag 26 maart 2023
Op zondag waren het Ymre Hylkema, Elize Bosma, Gwen van der Walle (jeugd E) en Doutsen Oenema en Marike Gillebaard (junior E) die hun mooie turnoefeningen mochten laten zien.
Ymre eindigde op de 10e plaats. Ze turnde keurig en met name haar balkoefening was supergoed. Ze behaalde op dat toestel maar liefst de 4e score!
Elize behaalde een mooie 8e plaats in het eindklassement en het was duidelijk te zien dat ze op de onderdelen sprong en brug helemaal in haar element was.
Gwen turnde zich naar een knappe 3e plek met maar een minimaal verschil in punten met de nummer 2 en 1. Marikes vloeroefening was prachtig, op dit onderdeel behaalde ze zelfs de 2e score. In het eindklassement eindigde ze als 7e. Doutsen turnde een prima wedstrijd en met hoge scores eindigde ze op de hoogste trede van het podium. Goud!
Marike, Gwen en Doutsen zijn door naar het FK.

Alle meiden hebben het fantastisch gedaan het afgelopen weekend!
#trotsetrainster