Springploegen zetten een mooi CSC’45-plaatje neer in Dokkum tijdens FK Groepsspringen

Op zaterdag 23 november 2019 hebben drie teams van CSC’45 mee gedaan aan het Fries Kampioenschap Groepsspringen; Senioren A, Junioren B en Junioren C.

Dames Junioren B: op twee toestellen Fries Kampioen
De dames Junioren B mochten het spits afbijten, zij waren gelijk in de eerste ronde aan de beurt op het onderdeel Tafel. Ze vlogen in hurk-, hoek en streksalto’s over de tafel en lieten mooie half-ins/half-uits zien. Ondanks één rommelige serie, leverde de optelsom van de acht sprongseries wel de 1e plek op: Fries Kampioen!

Na een pauze van bijna 2 uren mochten de meiden aantreden op het onderdeel Minitrampoline-mat. Omdat ze vorig jaar op dit onderdeel met een zeer hoog puntentotaal eerste waren geworden, moesten ze op basis van de regels van de KNGU verplicht promoveren naar A-niveau. Aangezien zij de enigen waren die op dit niveau uitkwamen was op voorhand de eerste plaats al gegarandeerd, maar de meiden lieten zien dat de promotie wel op z’n plek was. De verschillende mooie salto’s en schroeven, zelfs drie prachtig uitgevoerde anderhalve schroeven waren een genot om naar te kijken. Op Airtrack kwamen de meiden iets minder goed uit de verf, maar ten opzichte van vorig jaar was de moeilijkheid wel een graadje omhoog geschroefd. Ze eindigden op een 3e plek. Op minitrampoline-springtoestel verliep alles zo’n beetje vlekkeloos; nette landingen, strak uitgevoerde sprongen en geen valpartijen. Het puntentotaal viel helaas wat lager uit dan verwacht. Ook hier een 3e plaats.
Dames Junioren B: Silke, Danique, Roos, Merlijne, Dominique, Chantal en Lisan

Dames Senioren A: prachtig gesprongen, maar nét geen Fries Kampioen
Het team Senioren A startte, zonder de geblesseerde Eline, op het onderdeel trampoline-springtoestel. Tijdens de eerste sprongenseries moesten ze ‘er nog een beetje inkomen’, maar op een gegeven moment hadden ze de smaak helemaal te pakken. In de laatste serie haalden ze alles uit de kast en werd het publiek getrakteerd op half-in/heel-uit en tsukahara’s!
En door naar de Tafel. Hier behaalden ze niet hun hoogste score. De wil was er, maar een aantal sprongen ging net niet lekker. Gauw door naar minitrampoline-mat. De dames vlogen hoog en mooi door de lucht met als klap op de vuurpijl dubbele schroeven en dubbele salto’s. Prachtig! Ze behaalden een superhoge score op moeilijkheid, maar kwamen op de uitvoering iets te kort, waardoor ze net op de tweede plaats eindigden.
Ook de series op de airtrack gingen goed. De salto’s werden in allerlei variaties uitgevoerd; hurk-, hoek- en streksalto’s, verschillende soorten uitloopsalto’s en ook salto-salto’s.
Al met al net geen Friese titel, maar ze hebben prachtig gesprongen!
Dames Senioren A: Inez, Anna, Annet, Janna Wytske, Jeanine en Dionne

Dames Junioren C: goed stand gehouden in een groot en sterk deelnemersveld
In het middagprogramma kwam het team Junioren C in actie. In een enorm groot deelnemersveld hebben zij zich van hun beste kant laten zien. Ze kunnen terugkijken op een zeer succesvolle wedstrijd. Alle sprongen en series werden keurig en netjes uitgevoerd. Tijdens de wedstrijd bleek al snel dat een aantal teams op een hoger niveau wist te springen dan onze springploeg en daarom vielen de CSC’45-meiden deze wedstrijd niet in de prijzen. Maar in de wetenschap dat ze prima hebben gesprongen en weer een leuke ervaring rijker zijn, konden de dames Junioren C tevreden terug naar huis keren. Goed gedaan allemaal!

Dames Junioren C: Romee, Marike, Mikki, Angelique, Celina, Larissa, Jente, Doua en (de geblesseerde) Danisja