Drie teams van CSC’45 bij NK MicroTeamGym

Op zaterdag 1 febuari 2020 werd in Nijverdal het Nederlands Kampioenschap Micro TeamGym (springen) georganiseerd.  CSC’45 had vier teams  voor deze wedstrijd ingeschreven, maar vanwege blessures moest helaas één team (dames Junioren C) van het programma worden gehaald.

In het ochtendprogramma mocht de jeugd van CSC’45 aantreden in een mixteam. Voor hen was het een debuut op een landelijke wedstrijd. In december 2019 toonden ze op het Noordelijk Kampioenschap al wat ze in hun mars hebben en ook afgelopen zaterdag lieten ze weer prima sprongen zien. Deze leverden ons mixteam Jeugd C, bestaande uit Elize Bosma, Sanne Dillingh en Nick Wiersma, een mooie 3e prijs op.

In het middagprogramma waren de junioren B ook uitstekend op dreef. Bij de prijsuitreiking mochten ze zelfs de 2e  prijs in ontvangst nemen. De volgende dag bleek dat er een fout was gemaakt door de telcommissie. Het nieuwe puntentotaal leverde een 7e plaats op, maar het lijkt erop dat het meest recente puntentotaal ook niet klopt. Het is dus nog onzeker op welke plek de dames nu zijn geëindigd. Volgens onze eigen berekening zou het een 4e plaats moeten zijn….. Maar hoe het eindklassement ook uitpakt, de scores van alle springploegen Junioren B liggen zo dicht bij elkaar dat we alleen maar de conclusie kunnen trekken dat ons juniorenteam, bestaande uit Romee van der Schaar, Jeanine Klaver, Chantal Stap en Dominique van Gellekom, prima heeft gepresteerd.

De dames senioren B, Anna Grooten, Dionne Muller en Annet Kroeger, lieten afgelopen zaterdag ook nette sprongen zien op de airtrack en de minitrampoline (springtoestel). Zij eindigde met maar 0,2 punten verschil op de nummer 3 op de 4e plaats.

Al met al hebben drie CSC’45 teams zich met de beste teams van Nederlands mogen meten, ze hebben prima gesprongen en kunnen terug zien op een geslaagde dag.