Mooi turnen, hoge scores en veel plezier

In het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 januari jl. vond in Makkum de eerste plaatsingswedstrijd plaats voor de turnsters die in wedstrijdgroep 5 uitkomen. Op zaterdag waren onze senioren C, D en E  en junioren D aan de beurt en op zondag was het de beurt aan de jeugd en de junioren E.

Senior C
Jente Boes werd na een bijna foutloze wedstrijd in een sterk deelnemersveld 1e!

Senior D
Janna Wytske de Groot turnde een prima wedstrijd. De moeilijkheidsscore was hoog en de uitvoering netjes. En dat leverde haar de 1e plaats op! En hoe leuk is het om het turnpakje, dat je zelf hebt ontworpen voor de vereniging, vanaf het hoogste podium te mogen showen….
Eline Klunder turnde ook een mooie wedstrijd, zeker haar brugoefening leverde veel punten op. Ze is 3e geworden, een prima prestatie!

Senior E
Romee van de Schaar had te kampen met een kleine blessure en heeft daarom haar oefeningen hier en daar wat aangepast. Haar solide turnen leverde haar een knappe 4e plaats op met maar 0,2 punt verschil met de nummer drie.
Chantal Stap kon de afgelopen periode weinig trainen en dan is het moeilijk om alle elementen te beheersen. Maar op het onderdeel vloer kwam ze goed uit de verf, ze turnde netjes en dat leverde maar heel weinig aftrek op. Chantal is 10e geworden.

Junior D
In de categorie Junior D deed Anouk den Heijer mee. Anouk komt uit voor WIK-FTC, maar traint ook bij CSC’45. Ze turnde een stabiele wedstrijd met prachtige resultaten op de onderdelen sprong, balk en vloer. Alle scores bij elkaar leverden Anouk een mooie 3e plaats op!

Junior E
In deze categorie deden Marike Gillebaard en Doutsen Oenema mee.
Marike begon sterk op brug en ook liet ze een prachtige vloeroefening zien. In het eindklassement werd ze overtuigend 2e!
Doutsen had last van haar knieën en hierdoor kon ze niet voluit turnen. Maar dat weerhield haar er niet van om een mooie brug- en vloeroefening neer te zetten. Doutsen is met een minimaal verschil met de nummer 3 op de 4e plaats geëindigd.

Jeugd E
Gwen van der Walle turnde een prachtige wedstrijd en werd dan ook 1e!
Voor Elize Bosma was het haar eerste wedstrijd en dan is zo’n vloer helemaal voor jou alleen best spannend. Ze heeft zich prima gepresenteerd en eindigde op de 8e plaats.
Bij Ymre Hylkema ging het jammer genoeg een beetje mis op brug, maar op balk herpakte ze zich helemaal en liet een mooie oefening zien. Ymre is 9e geworden.

Teamwedstrijd Jeugd Middenbouw
Op zondag 29 januari jl. hebben de meiden jeugd middenbouw niveau 5 ook hun eerste wedstrijd gehad. Dat waren Tess de Haan, Juliet Hosman en Feline Luitjes. De middenbouw doet een team wedstrijd waarbij ze zich als team en individueel kunnen plaatsen voor de finale. Ze hebben het echt heel goed gedaan, zo voor het eerst op een groot podium op een wedstrijd. Alle drie deden ze het verrassend goed op sprong, brug en vloer. Alleen op balk sloegen de zenuwen wat toe en moesten ze alle drie een val incasseren. Ze zijn in hun wedstrijdronde 3e geworden. Daarvoor kregen ze een kleine attentie als prijs. Met de concurrenten uit de vorige wedstrijdronde erbij, zijn ze in totaal als 4e geëindigd, wat echt super goed is! Met ruimte voor verbetering en het opschroeven van de D-scores gaan we op naar de volgende wedstrijd.

Op zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023 staat de 2e plaatsingswedstrijd op het programma. Daarvoor gaan de dames naar Joure.