Medailleregen op FK in Drachten

Op zaterdag 1 juli 2023 vonden de FK toestelfinales voor het damesturnen plaats in Drachten. De laatste wedstrijd van het seizoen en het was een feestje.

Jeugd E
Elize Bosma had zich op twee toestellen geplaatst. Op het onderdeel sprong was iedereen enorm aan elkaar gewaagd en met maar een klein verschil met een podiumplek werd Elize op dit onderdeel knap 6e. Op brug  is ze op een 14e plaats geëindigd.
Ymre Hylkema deed mee op balk en ze behaalde de 14e plaats.
Gwen van der Walle had zich tijdens de eerdere plaatsingswedstrijden voor maar liefst drie toestellen geplaatst. Ze deed mee op brug waar ze net buiten het podium op een mooie 5e plaats eindigde, op het onderdeel balk werd ze 7e en haar vloeroefening resulteerde in een 12e plek in het eindklassement.
Prima geturnd allemaal!

Junior E
Marike Gillebaard had zich op de onderdelen brug, balk en vloer geplaatst. Op brug en balk eindigde ze als 9e en op vloer behaalde ze een prima 7e plaats.
Doutsen Oenema deed ook op drie onderdelen mee. Op vloer eindigde ze als 9e, op brug sleepte ze de bronzen medaille in de wacht en op het onderdeel balk is ze 1e geworden. Fries kampioen!

Junior D
Anouk den Heijer had zich geplaatst op alle toestellen en dat dat terecht was, tonen de behaalde resultaten wel aan. Op brug werd ze namelijk 2e en op alle andere onderdelen, sprong, balk en vloer, mag Anouk zich Fries Kampioen noemen. Een geweldige prestatie!

Senior E
Romee van der Schaar had zich ook geplaatst voor alle toestellen, maar door een blessure kon ze helaas niet meedoen op vloer. Op sprong en brug eindigde ze als 6e en op balk werd ze heel knap 3e.

Senior D
Janna Wytske de Groot had zich ook voor alle vier de toestellen geplaatst en voor elk toestel behaalde ze een medaille. Brug was brons waard, balk en vloer leverden zilver op en haar onderdeel sprong was goud. Fries kampioen!
Eline Klunder had een super dag. Op sprong moest ze er nog een beetje in komen en eindigde ze als 5e, maar op brug, balk en vloer mag Eline zich Fries Kampioen noemen. Een topprestatie!

Senior C
Ook Jente Boes had zich voor alle vier toestellen geplaatst, maar helaas raakte ze tijdens het inturnen bij brug geblesseerd. Daarom heeft ze alleen de onderdelen sprong en balk gedaan. Op beide toestellen werd ze knap 2e.

De meiden doen op deze foto “De Doutsen”. Met deze houding eindigde Doutsen haar mooie vloeroefening ;). 

Teamwedstrijden in Drachten
De zondag 2 juli 2023 was het de beurt voor teams, samen meedoen aan een wedstrijd. Erg leuk, omdat de turnsters meestal individueel wedstrijden hebben.

Het team op niveau E bestond uit Doutsen, Romee, Ymre, Gwen, Susanne en Elize. Op elk toestel komen er 4 turnsters in actie en de beste 3 scores tellen. Het E-team is op een keurige 5e plaats geëindigd.

Op niveau D deden Janna Wytske, Eline en Yina mee, aangevuld met Melissa en Kyra van Pegasus Lemmer. Dit team is 3e geworden.

Een mooie afsluiting van een mooi seizoen met veel wedstrijden en geweldige prestaties van iedereen. Een seizoen om trots op te zijn!!