Geweldige prestaties op Friese Kampioenschappen in Dokkum.

Maar liefst zeven turnsters van CSC’45 Heerenveen hadden zich voor het Fries Kampioenschap (wedstrijdgroep 5) geplaatst. En ze waren allemaal in dezelfde wedstrijdronde aan de beurt, dus het was CSC’45 ‘all over the place’.

Jeugd E
In de categorie Jeugd E deed Gwen van der Walle mee. Ze liet een prachtige brugoefening zien, waar ze het hoogste cijfer op kreeg. Ook de andere onderdelen gingen prima. Alle punten bij elkaar leverden Gwen een mooie 3e plaats op!

Junior E
Bij Junior E deden Marike Gillebaard en Doutsen Oenema mee. Beide turnsters begonnen sterk op brug en balk. Bij het inturnen op de vloer raakte Marike helaas geblesseerd en kon ze haar wedstrijd niet afmaken. Doutsen eindigde met een mooie sprong op Pegasus en mocht ook de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Junior D
Anouk den Heijer kwam uit in de categorie Junior D. Ze doet als WIK-FTC-er mee aan de wedstrijden, maar traint ook bij CSC’45. Anouk had helemaal haar dag en eindigde met bijna twee punten verschil met de nummer 2 op de 1e plaats en is dus Fries Kampioen.

Senior E
Romee van der Schaar had zich in de categorie senior E voor het FK geplaatst. Ze was superieur op sprong en ook bij brug had ze een mooie oefening. De onderdelen balk en vloer gingen tijdens deze wedstrijd niet zo lekker als normaal, maar Romee eindigde toch nog op een knappe 5e plaats.

Senior D
Eline Klunder en Janna Wytske de Groot deden mee in de groep Senior D. Eline kwam met name op het onderdeel vloer helemaal tot haar recht en behaalde in het eindklassement de 4e plaats.  Janna Wytske was onverslaanbaar op alle onderdelen en werd overtuigend Fries Kampioen!

Senior C
In de categorie Senior C waar Jente Boes mee deed, was het erg spannend. De dames bleken enorm aan elkaar gewaagd. Jente turnde op alle onderdelen prima, maar haar solide balkoefening met een hoge moeilijkheidsgraad maakte net het verschil. Fries Kampioen, knap gedaan!