Oefening baart kunst!

Op 17 december jl. mochten de springteams wéér aan de bak! En alle leden van de springgroep van trainster Emmely waren present. Voor iedereen was het de eerste keer dat ze mee deden aan een wedstrijd microteamgym en voor Loïs, Novi en Jaylinn was het zelfs hun allereerste springwedstrijd ooit! We deden mee in de categorie Jeugd op maar liefst drie niveaus: E, D en C.

Bij microteamgym spring je in kleinere groepjes dan met groepsspringen. De groepen bestaan uit drie tot vijf springers, er wordt op twee onderdelen gesprongen, namelijk Sprong en Airtrack, en dat alles op de maat van de muziek. Extra spannend dus.

Jeugd E
Novi, Jaylinn en Loïs sprongen mee op E-niveau. Bij het onderdeel Sprong moesten ze ophurken op de pegasus en dat is nog wel een dingetje als dat toestel net zo hoog is als jijzelf. Toch sprongen ze er alle drie zonder problemen op en af. Vervolgens nog even een hurksprong en zelfs een spreidhoeksprong op de trampoline en toen zat dat onderdeel er alweer op.
Op het onderdeel Airtrack lieten ze dingen zien, die ze pas net geleerd hadden: de koprollen voor- en achterover, radslagen en zelfs een arabiertje kwamen goed uit de verf bij onze debutanten! In het grote deelnemersveld van wel 15 teams eindigden onze jongste springers op een knappe 10e plaats.

Jeugd D
Op D-niveau mochten Anne-Rixt, Ise, Fiep, Noémi en Myla hun kunsten laten zien. De pagasus was geen probleem voor deze meiden. Ophurken en dan weer afspreiden ging moeiteloos. Myla sprong er overheen met een arabier! Ook de trampoline ging ze goed af. Er werden zelfs salto’s gesprongen! Op de airtrack werden er keurige handstanden gemaakt. Ook arabiertjes en overslagen werden geturnd alsof ze deze elementen al jaren onder de knie hebben! Ze eindigden op een mooie 8e plaats.

Jeugd C
Nynke, Jada, Lisanne en Lis kwamen uit op niveau C. Op het onderdeel airtrack sprongen zij nette overslagen en salto’s. Ook het onderdeel sprong ging ze goed af. Ze vlogen over de pegasus met overslagen en zelfs een half in. Op de trampoline sprongen ze keurige (strek)salto’s. Op dit onderdeel behaalden ze van de tien deelnemende teams de hoogste score! In het eindklassement werden ze 6e, met nog geen punt verschil op de nummer 1. Iedereen was enorm aan elkaar gewaagd.