Flink aantal medailles en tickets voor FK-toestelfinales in de wacht gesleept!

Een groot aantal turnsters van CSC’45 deed in het weekend van 25 en 26 januari 2020 mee aan de eerste plaatsingswedstrijd voor het Fries Kampioenschap. Tijdens deze wedstrijd die in Joure werd gehouden, waren voor de meiden die keuzestof turnen ook tickets voor de FK-toetselfinales (eerste 4 per toestel) te verdienen.

In het weekend van 21/22 maart 2020 is de tweede plaatsingswedstrijd voor het FK en hebben de turnsters weer nieuwe kansen voor plaatsing voor één of meerdere toestelfinales.
Helaas moest een aantal turnsters van onze vereniging dit weekend vanwege blessures thuis blijven en een paar meiden konden maar een halve wedstrijd turnen. Maar het overall resultaat was prima: een aantal medailles en maar liefst 16 toestelfinaleplekken!

Instap N3
Op zondag 26 januari 2020 mochten Noor de leeuw en Amber Wiersma hun 1e wedstrijd van het seizoen turnen. Ze kwamen allebei voor het eerst uit in het niveau Instap N3. Met name op het onderdeel balk lieten de meiden zien wat ze waard zijn en bleken ze behoorlijk aan elkaar gewaagd te zijn. Beiden lieten een nette balkoefening zonder val zien. Amber werd op dit toestel 6e en Noor 9e. In het eindklassement is Amber op de 10e plaats geëindigd en Noor op de 12e plek.

Pupil 1 N3
Ook Hannah Schuiling was op de zondagwedstrijd ingedeeld. Ze turnde heel netjes en constant. Vooral op de onderdelen balk en vloer kwam ze goed uit de verf. Zo werd ze op balk 3e en op het onderdeel vloer 4e. En die inspanningen werden beloond! Hannah is in het eindklassement heel knap 3e geworden.

Senioren E
In deze categorie kwamen drie CSC’45 turnster in actie. Chantal Stap presteerde deze wedstrijd meer dan uitstekend. Met een 4e score op de onderdelen sprong, vloer en brug en een knappe 2e score op het onderdeel balk behaalde ze in het eindklassement een fraaie 2e plaats! En dus ook op alle toestellen een finaleplaats.
Ook Dominique van Gellekom was zaterdag prima bezig. Helaas viel ze een keer bij balk, maar in het eindklassement behaalde ze toch een mooie 4e plek. Op de toestellen vloer en sprong behaalde ze de 2e plaats, dus ook daar een finale plek. Janna Wytske de Groot turnde een halve wedstrijd. Zij werd op het onderdeel balk 5e, waarmee ze net naast een finaleplaats greep.

Senioren D
De turnsters in de categorie senioren D hadden zaterdag vooral bij balk hun dag niet, waardoor een podiumplaats in de meerkamp helaas uitbleef. Wel behaalde Jeanine Klaver op het onderdeel brug een mooie 3e plaats en dus een ticket voor de toestelfinale. Merlijne van Stee heeft zich voor de toestelfinale sprong geplaatst, want hier zette ze een prima 4e score neer.

Senioren F
Bij de senioren niveau F was Romee van der Schaar in topvorm. Ze heeft op alle toestellen prima geturnd, wat een fraaie 2e plaats opleverde in het eindklassement. En op de toestellen sprong, brug en balk heeft ze ook nog eens een finaleplek bereikt. Celina Vries turnde in deze categorie ook een keurige wedstrijd. Ze behaalde geen podiumplek, maar heeft zich op het onderdeel brug met een 4e score wel naar de toestelfinale geturnd.

Junioren E
Marike Gillebaard turnde een geweldige wedstrijd. Ze eindigde op het onderdeel balk als 1e, op sprong als 2e en op vloer als 4e. Dus drie toestelfinales. Vanwege een fout in de brugoefening kwam Marike helaas niet in aanmerking voor een podiumplek.

Senioren C
Bij de senioren C niveau behaalde Jente Boes een keurige 5e plaats . Vooral op balk, haar specialiteit, blonk ze uit. Op dit toestel werd ze 1e!! Anne Steenbergen turnde vanwege een blessure alleen een balkoefening. Op dit toestel werd ze 7e.


Fotogalerij