Onze middenbouwers zijn prachtige teamtunsters

De dames in de Middenbouw hebben al verschillende wedstrijden achter de rug. De meiden van Middenbouw 3 (Caitlin Kuipers, Jasmijn Rekelhof, Nore Bakker, Lynn Bouma en Caitlyn de Jong), oftewel “the big 5” hebben geturnd tijdens de wedstrijden van District Noord in Eelde, Vries en Heerenveen. Tijdens de eerste teamwedstrijd werden ze knap 4e. In Vries werden ze 5e en ook tijdens de thuiswedstrijd in Heerenveen werden ze 5e. Ze hebben elkaar heel goed aangemoedigd en gesteund en zijn in de trainingen al weer druk bezig met het uitbreiden van hun elementen richting het nieuwe seizoen.

De dames jeugd in de Middenbouw hebben hun 1e plaatsingswedstrijd voor de Friese Kampioenschappen inmiddels achter de rug. En niet zonder resultaat! Op 27 januari 2024 turnde het 1e team, bestaande uit Nynke Monsma, Marieke Tiemersma, Rifka Boersma, Lara Aziz en Juliet Hosman, haar wedstrijd. Ze moesten direct in de 1e wedstrijdronde aan de bak en zetten daar een torenhoge score neer. In de wedstrijdrondes daarna ging geen enkel team meer over hun score heen, waardoor ze aan het einde van de dag de gouden medaille in ontvangst mochten nemen! Op 28 januari 2024 was het de beurt aan het 2e team, bestaande uit Tess de Haan, Feline Luitjes, Noa Kok, Doutsen van der Zee en Umahawa Jawaneh. Ze moesten het opnemen tegen teams in een wel heel sterk deelnemersveld.
Ze waren in de 1e wedstrijdronde aan de beurt. In die ronde werden ze 2e, dus de rest van de dag was het spannend of dit genoeg was voor een podiumplaats. Twee teams gingen jammer genoeg over hun score heen, waardoor ze uiteindelijk net naast het podium op een knappe 4e plaats eindigden. Dames gefeliciteerd met deze prachtige prestaties!