Grote deelname aan de clinics van CSC’45 tijdens de Megasportdag

De dinsdag in de herfstvakantie staat gelijk aan MegaSportdag. In en om Sportstad Heerenveen is dan op sportief gebied van alles te beleven. Allerlei verenigingen uit Heerenveen en omstreken geven clinics en proberen de jeugd enthousiast te maken voor hun sport.
Zo ook CSC’45. In de zaal van het Epke Zonderland turncentrum (Sportstad Heerenveen) mochten de kinderen zich uitleven op de verende vloer en konden ze verder kennis maken met de brug, de rekstok en de trampoline.

De beginners sprongen op de minitrampoline mooie streksprongen, de ‘durfals’ deden een echte salto en de gevorderde turners lieten zelfs een dubbele salto zien.
Aan de brug draaiden de kinderen een borstwaartsom en een buikdraai. Aan de rekstok boven ‘de kuil’ werd ondertussen heen-en-weer geslingerd, waarna ze op de zachte ondergrond van de kuil mochten landen. Lees: zich laten vallen, dus dat was een groot feest.
Op de vloer zagen we mooie koprollen, radslagen en arabieren. De trampolinebaan was voor de meesten een geweldige belevenis. Wat kun je daar een eind achter elkaar door springen!

Met rode wangen van de inspanning en een lach op het gezicht verlieten de kinderen -mét een oranje rugtas van CSC’45 (mogelijk gemaakt door onze sponsor W2N)– de turnhal om door te gaan naar een volgend onderdeel.

We kijken terug op een serie geslaagde turnclinics, waarvoor zich in totaal zo’n 110 kinderen hadden aangemeld. Volgend jaar weer!

P.S. Trainers en assistenten, hartelijk bedankt voor jullie inzet. Dankzij jullie is deze dag weer een succes geworden!