Geslaagde 7e editie van de CSC’45 clubwedstrijd

Op zaterdag 17 juni 2023 organiseerde CSC’45 Heerenveen alweer de 7e editie van de traditionele clubwedstrijd. Deze wedstrijd is speciaal voor alle gymnastiekleden die geen wedstrijden turnen en voor onze jongste wedstrijdleden. De opkomst was met bijna 90 aanmeldingen enorm!

De onderlinge wedstrijd werd gehouden in het Epke Zonderland Turncentrum in Sportstad, die door een grote hoeveelheid vrijwilligers is omgebouwd tot wedstrijdhal.
Vlak na het middaguur stroomden de deelnemers met hun ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en andere belangstellenden binnen. Ondanks het prachtige weer zat de tribune vol met toeschouwers, die de deelnemers enthousiast aanmoedigden.

Nadat Martin Brandsma, de voorzitter van CSC’45, de wedstrijd geopend had was het de beurt aan de sporters om de spieren op te warmen. Onze trainster Titia van Althuis wist alle deelnemers enthousiast te maken en ze door middel van een leuke dans klaar te stomen voor de wedstrijd.
En toen kon de wedstrijd echt beginnen. De deelnemers kwamen in actie op vier toestellen: sprong, brug met ongelijke liggers, evenwichtsbalk en vloer. De groepsspringers volgden een aangepast programma. Zij kwamen namelijk drie keer in actie in verschillende sprongsituaties.
Bij elk toestel kregen de deelnemers eerst de mogelijkheid om even te oefenen en daarna was het tijd voor de wedstrijdoefening. De kinderen deden enorm hun best, de resultaten waren geweldig en het plezier spatte eraf.
Tijd voor de prijsuitreiking …… en niet zomaar een prijsuitreiking! Want bij deze wedstrijd mocht iedereen plaats nemen op het erepodium. De grote vraag was alleen wie de bronzen, de zilveren of de gouden medaille had gewonnen.

Terwijl de wedstrijd gaande was, konden de toeschouwers ook lootjes kopen voor de verloting, waarmee zij kans maakten op verschillende mooie prijzen die veelal gesponsord waren door bedrijven uit Friesland te weten:
W2N
Swimfun Joure
Klimcentrum Noardwand Leeuwarden
Bounce Valley Leeuwarden
De zuivelhoeve Heerenveen
La Fontaine
Hof van de Koning
Fit & Fun plaza Wolvega
GordijnExpress
Russo Electronica
Bakkerij Lenes

Wij kijken terug op een prachtig evenement met veel blije gezichten. Natuurlijk kan een dag als deze niet plaatsvinden zonder de vele vrijwilligers, die na afloop ook allemaal nog even in het zonnetje werden gezet. Op naar de 8e editie!