Ons lesaanbod

Kleutergym (GymKids)
Kleutergym is bedoeld voor jongens en meisjes tussen de 3,5 en 6 jaar oud. Tijdens de lessen is er sprake van een ongedwongen sfeer, waarin de kinderen spelenderwijs de gymtoestellen ontdekken en hun motoriek kunnen ontwikkelen. We maken tijdens deze lessen gebruik van de methode GymKids. Daarnaast zijn de kinderen op een leuke manier met leeftijdsgenootjes bezig, leren ze elkaar te helpen en hebben ze vooral veel plezier! Deze gymlessen worden in diverse gemeentelijke gymzalen en op verschillende dagen in de week gegeven. Kijk bij het tabje Les- en Trainingstijden wanneer op welke locaties de gymlessen zijn.

Gymmieturnen
Na de peuter- en kleutergymnastiek kunnen de jongens en meisjes doorstromen naar een groep waarin de nadruk ligt op het aanleren van turnvaardigheden. We maken hierbij gebruik van de methode Gymmieturnen. De koprol, de handstand, de borstwaardsom, het balanceren op de balk, het zwaaien aan de ringen en het springen op de trampoline zijn een paar voorbeelden van vaardigheden die aan de orde komen. Uiteraard staat ook voor deze kinderen het plezier hebben in bewegen voorop! Op een ontspannen en leuke manier werken de jongens en meisjes aan hun conditie, aan kracht en aan lenigheid. Deze gymlessen voor kinderen vanaf groep 3 worden in diverse gemeentelijke gymzalen en op verschillende dagen in de week gegeven. In één van de Gymmieturngroepen wordt ook het groepsspringen aangeboden. Kijk bij het tabje Les- en Trainingstijden wanneer op welke locaties de gymmieturnlessen zijn.

Turnen
Als tijdens de gymlessen blijkt dat kinderen talent hebben voor het turnen, dan kunnen deze jongens en meisjes door de trainer/trainster geselecteerd of voorgedragen worden voor de (voorbereidende) turnselectie. Tijdens deze turnlessen wordt er veel aandacht besteed aan alle disciplines van het turnen. Naast het leren van oefeningen op de damestoestellen (balk, brug, sprong en vloer)  en herentoestellen (brug, paard, voltige, rek, ringen, sprong en vloer) is er veel aandacht voor conditie, kracht, lenigheid en spierspanning. Deze trainingen zijn intensiever, duren langer en de kinderen worden voorbereid op deelname aan wedstrijden, maar het plezier in turnen blijft natuurlijk voorop staan. Kijk bij het tabje Les- en Trainingstijden wanneer en op welke locaties deze turntrainingen plaats vinden.

Keep-Fit
Voor dames van 20 jaar en ouder, die niet meer op wedstrijdniveau willen turnen, bestaat er de mogelijkheid om in groepsverband de conditie op peil te houden. Wekelijks wordt er een uur lang gewerkt aan kracht en lenigheid en wordt er ook gesport in circuit- en spelvorm. Daarnaast is er uiteraard ook ruimte voor gezelligheid en spelen sociale contacten een belangrijke rol. Kijk bij het tabje Les- en Trainingstijden wanneer op welke locatie deze gymlessen zijn.

55+ in beweging
Deze discipline is ideaal voor alle dames en heren van 55 jaar of ouder, die graag in beweging en fit willen blijven en die het leuk vinden om in een ongedwongen sfeer te bewegen. Tijdens het wekelijkse uur 55+ in beweging wordt er gewerkt aan conditie, kracht en soepelheid en dat gaat gepaard met veel plezier. Daarnaast worden er (ontspannings)oefeningen op muziek gedaan. Kijk bij het tabje Les- en Trainingstijden wanneer op welke locatie de lessen 55+ in Beweging zijn.

Volleybal Heren
De volleybal heren trainen op recreatief niveau en spelen onderling wedstrijden tegen elkaar. Deze volleybaltrainingen vinden plaats zonder trainer.