Junioren B verrassend 4e van Nederland op Minitrampoline-Tafel!

Zaterdag 8 december 2018 reden de dames van het junioren B-team van CSC’45 Heerenveen ’s morgens vroeg door flinke plensbuien en pittige windvlagen naar Hardinxveld-Giessendam, op naar het NK Groepsspringen! De meiden hadden zich vorige maand in Lemmer op twee van de vier onderdelen geplaatst voor deze landelijke krachtmeting: minitrampoline-Tafel en minitrampoline-Mat.

Minitrampoline-Tafel
Als eerste waren ze op het onderdeel Tafel aan de beurt. De Tafel is een toestel dat je alleen bij het groepsspringen ziet en wordt niet -zoals de Pegasus- bij het ‘gewone’ turnen gebruikt. De Tafel is van een flink formaat en staat hoog op de poten, een bijzonder en imponerend toestel. De dames sprongen verschillende soorten salto’s hoog over de Tafel, zwierden met z’n zessen achter elkaar vlot in nette radslagen over het toestel en deden hun best op de half ins-half uits. De landingen waren niet allemaal even netjes, misschien toch hier en daar wat wedstrijdzenuwen die de overhand kregen, maar op de vluchtelementen was niet veel aan te merken. CSC’45 had zich als 7e en laatste geplaatst op dit toestel, dus elk plaatsje hoger in het eindklassement was al winst ten opzichte van de eerdere plaatsingswedstrijd. En ze hebben winst geboekt: de junioren B van CSC’45 Heerenveen zijn 4e van Nederland geworden!

Minitrampoline-Mat
Voor dit toestel waren de verwachtingen hoog gespannen. De meiden hebben zich als 4e voor dit onderdeel geplaatst en dan begint de kans op een podiumplaats toch een serieuze optie te worden. Daarom hebben ze de afgelopen weken flink getraind op nog meer netheid in de sprongen. De wil was er, de capaciteiten hebben ze, maar in Hardinxveld-Giessendam lukte het op dit toestel allemaal net niet. Valpartijen en een beetje ‘rommelige’ sprongen afgewisseld met mooie en hoge sprongenseries leverden in het sterke deelnemersveld niet voldoende punten op om mee te doen voor een plek op het erepodium. Ze zijn uiteindelijk voor het onderdeel Minitrampoline-Mat op een 6e plaats geëindigd.

CSC’45 Junioren B: Jeanine, Mikki, Lisan, Marike, Janna Wytske, Dominique, Chantal (Silke en Merlijne ontbreken op de foto)

En doorrrrrr….
Het Groepsspringen is nog niet afgelopen…. Op zaterdag 22 december a.s. wordt in Roden het Noordelijk Kampioenschap Micro Teamgym gehouden en op zaterdag 2 februari 2019 organiseert onze eigen club het Nederlands Kampioenschap Micro Teamgym in Sportstad Heerenveen. Tijdens  beide wedstrijden doen verschillende teams van CSC’45 Heerenveen in verschillende leeftijdscategorieën en op verschillende niveaus mee.