Jeanine Klaver Fries Kampioen Brug

Op zaterdag 16 juni 2018 vonden in Drachten voor de turnsters uit de 3e tot en met de 7e divisie de Friese Toestelfinales plaats. Van CSC’45 deed een groot aantal turnsters mee aan deze finale. Via twee voorrondes konden de turnsters zich voor deze wedstrijd plaatsen. Wanneer je in de voorrondes op één of meerdere toestellen bij de eerste 4 eindigde, had je je geplaatst voor het betreffende toestel. Dat op zich was al een mooie prestatie.

Junioren 4e divisie
Bij de junioren 4e divisie turnde Jeanine Klaver een perfecte brugoefening, wat haar de fel begeerde titel Fries Kampioen opleverde. Merlijne van der Stee deed het op dit toestel ook prima. Zij mocht de 3e prijs mee naar huis nemen. Dominique van Gellekom en Celeste Voogt werden op Brug 5e en 6e.

Op het onderdeel Vloer deden deze dames het ook prima. Celeste werd heel knap 2e. Voor Jeanine was er een 7e notering, terwijl Fleur Rispens en Merlijne de 8e plek deelden. Op Sprong kwam Jeanine heel dicht bij het podium met een 5e plaats.

(Foto’s turnsters junioren 4e divisie zijn gemaakt door Anneke van Gellekom)

Junioren 5e divisie
Bij de junioren 5e divisie zorgde Romee van der Schaar voor een prettige verrassing door de 3e prijs op Balk te veroveren.

Junioren 6e divisie
In de categorie junioren 6e divisie was Janna Wytske de Groot prima op dreef. Ze won de 3e prijs op Vloer en werd zelfs 2e op Sprong.

Junioren 7e divisie
Bij de junioren 7e divisie presteerde Angelique Nagel uitstekend op het onderdeel Brug. Ze mocht de 3e prijs mee naar Heerenveen nemen.

Senioren 3e divisie
Bij de senioren 3e divisie moesten twee kanshebbers op medailles, Anneke van der Goot en Inez Claus, door blessures helaas verstek laten gaan. In deze divisie deden voor CSC’45 Dionne Muller en Lisa Dijkstra wel mee. Dionne werd op Brug keurig 4e. Op Vloer turnden Lisa en Dionne een perfecte oefening, maar de cijfers vielen helaas iets tegen. Lisa werd 5e en Dionne 7e.

Senioren 5e divisie
Susanne Lukkes turnde  bij de senioren 5e divisie een uitstekende balkoefening, waarmee ze op een mooie 2e plaats eindigde. Het verschil met de nummer 1 was slechts 0,05 punt…..

Senioren 6e divisie
Jard de Boer was bij de senioren 6e divisie op het onderdeel Vloer zeer dicht bij het podium. Helaas kreeg ze een wat sneue aftrek, waardoor ze op een 5e plaats eindigde.

Een groot deel van deze dames mag op 30 juni a.s. in Joure nog proberen de Friese meerkamptitel te veroveren.

© Copyright - Gymnastiekvereniging CSC'45 Heerenveen