Mooie plaatsingswedstrijd NK Springen Individueel

Zaterdag 13 mei 2023 hadden Janna Wytske de Groot en Eline Klunder een geslaagde plaatsingswedstrijd voor het NK Springen Individueel. Deze wedstrijd werd gehouden in sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden.

Eline startte ’s morgens op niveau C op de onderdelen Pegasus en Minitrampoline. Bij haar eerste sprong op Pagasus zette ze jammer genoeg haar handen op de grond wat als val werd gerekend. De overige twee sprongen gingen keurig. De herkansing volgde op Minitrampoline. Op dit toestel liet Eline drie prima sprongen zien en wist ze zich te plaatsen voor het NK.

’s Middags was het de beurt aan de deelnemers van niveau B, een groot en pittig deelnemersveld. Janna Wytske startte op Pegasus en sprong drie goede sprongen, waarmee zich zich plaatste voor het NK.
Daarna volgde Minitrampoline, waar Janna Wytske vorig seizoen Nederlands kampioen op werd. Ook nu weer liet ze drie mooie sprongen zien en is ze als 4e door naar het NK.

Als allerlaatste springsters van de wedstrijd kwamen onze Eline en Janna Wytske op het onderdeel Airtrack in actie. De dames lieten mooie sprongseries zien en behaalden hoge scores, waarmee ze zich allebei hebben geplaatst voor het NK.

Het NK vindt plaats op 24 juni a.s. in Ahoy Rotterdam. Veel succes!