Een knaller van een afsluiting van het turnseizoen op het het NK in Ahoy!

Vorig weekend, zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022, vond in Ahoy de ‘Dutch Gymnastics The Finals’ plaats. Eline Klunder en Janna Wytske de Groot waren hierbij aanwezig om te stralen op de onderdelen NK Individueel springen en NK microteam springen. Een geweldige ervaring om in Ahoy te zijn, bij de spectaculaire prestaties van het eredivisie turnen te kijken en er dan zelf ook nog eens te mogen springen.

Op zaterdag lieten Eline en Janna Wytske zien wat ze in huis hadden bij het NK Individueel springen. Eline had zich geplaatst op de onderdelen Pegasus en Minitrampoline in de categorie senior C. Op het onderdeel Minitrampoline sprong ze naar een 12e plaats en op Pegasus heeft ze prachtige sprongen laten zien, die resulteerden in een mooie 9e plaats.

Janna Wytske had zich geplaatst op de onderdelen Airtrack, Pegasus en Minitrampoline in de categorie senior B. Op Airtrack waren haar sprongen goed voor een 9e plaats. Op Pegasus wist ze maar liefst een 2e plaats en daarmee een podiumplek te veroveren. Op het onderdeel Minitrampoline sprong Janna Wytske fantastisch wat haar een gouden medaille opleverde. Nederlands kampioen!

De volgende dag, op zondag, konden de dames weer aan de bak voor het NK Microteam. Hierbij sprongen ze onder leiding van trainer Rein Hoekstra mee met de teams van GV DOS Dronrijp. Het team van Eline, met daarin Inez Claus, Anna Grooten en Baukje Greidanus, dat uitkwam in de categorie senior B, wist uiteindelijk met prachtige sprongen en een enkele val een keurige 9e plaats te bemachtigen op dit Nederlands kampioenschap.
Janna Wytske vormde samen met Marle Stork, Lisanne Ensing en Tessa Dijkstra een team in de categorie senior A. Een pittige categorie, want ook de springers uit het EK team kwamen, bij gebrek aan een ere-categorie, uit in deze categorie. Hun mooie sprongen met helaas ook enkele vallen leverden hen een heel knappe 5e plaats op.

Eline en Janna Wytske kijken terug op een geslaagd weekend met veel nieuwe ervaringen en mooie prestaties!