Inez wint goud tijdens eerste plaatsingswedstrijd

De sporthal in Assen was zaterdag 15 december 2018 het decor voor de eerste van de twee plaatsingswedstrijden voor de 3e Divisie turnsters. Beide plaatsingswedstrijden tellen mee voor de doorstroming, maar als je tijdens één van de wedstrijden als hoogste eindigt, dan kan je de plaatsing voor de landelijke, halve finale niet meer mis lopen…..

Senioren C
En dat was precies wat CSC’45-turnster Inez Claus deed in de categorie Senioren C. In het grote deelnemersveld van wel 24 turnsters maakte ze er een prima wedstrijd van. Bij het onderdeel Sprong viel ze, maar zelfs met val behaalde ze nog de 2e score op dat onderdeel. In het eindklassement eindigde Inez met meer dan een punt verschil op de nummer 2 op een geweldige eerste plaats!
In dezelfde categorie deed ook Benthe Hoekstra mee. Deze wedstrijd was voor haar heel bijzonder, omdat Benthe na een lange periode van ziekte weer mee kon doen aan een turnwedstrijd. Het onderdeel Brug moest ze helaas nog overslaan, maar op de Vloer kwam ze helemaal tot haar recht. Ze behaalde op dat onderdeel een heel knappe 7e score. In het eindklassement eindigde ze, zonder de brugscore, op een 21e plaats.

Junioren D
In de categorie Junioren D turnde Celeste Voogt ook een uitstekende wedstrijd. Vorig jaar werd ze Fries Kampioen in de 4e divisie. Met haar debuut in de 3e divisie mag ze zeker tevreden zijn. Op Vloer bleek ze de allerbeste en behaalde voor dat onderdeel de hoogste score. In het eindklassement eindigde ze op een 6e plaats. Met nog een goede tweede wedstrijd is er van alles mogelijk!
Roos Hulleman werd in dezelfde categorie 19e. Met name op het onderdeel Brug liet ze helaas wat punten liggen, maar tijdens de volgende wedstrijd komt ze vast en zeker sterker uit de hoek.

Jeugd E
In de categorie Jeugd E overkwam Mikki Ypma hetzelfde. Ook bij haar ging het bij het onderdeel Brug een beetje mis. Een aantal elementen werd niet geteld en dan word je gelijk getrakteerd op 4 punten aftrek. Verder turnde Mikki een prima wedstrijd. Op Vloer deed ze dit jaar voor het eerst een eigen choreografie en die ging heel goed. Ze eindigde op dit onderdeel namelijk op een mooie 11e plaats. In het eindklassement eindigde Mikki als 26e. Roos de Jong heeft helaas met blessures te maken gehad en moest daarom deze wedstrijd overslaan.

Instap N3
Voor Elin (Instap N3) was het een spannende dag. Met maar weinig wedstrijdervaring op zak en nog herstellende van een elleboogbreuk, rende ze ’s ochtends om kwart voor acht al moedig door de zaal om warm te worden. Na de warming-up werd er netjes opgesteld om naar het eerste toestel te gaan. Voor Elin begon de wedstrijd op het onderdeel Balk. Ze moest tijdens haar oefening een val incasseren, maar ze ging onverstoord verder en zette alsnog een keurige oefening neer. Ze eindigde met haar cijfer in de top tien! Ook op Vloer turnde ze netjes. Maar omdat de moeilijkheid van haar oefening nog niet zo hoog is, viel het cijfer wat tegen. Daarna naar Sprong. Daar heeft alleen de salto gesprongen. Om haar elleboog te ontlasten tijdens de trainingen, heeft ze nog niet veel getraind op de overslag. Als laatste was het onderdeel Brug (hoog rek) aan de beurt. Daar heeft ze een halve oefening geturnd, puur voor de wedstrijdervaring. Uiteraard klasseerde Elin zich onderaan in de ranglijst, maar dat doet er niet toe. Meedoen was in haar geval vele malen belangrijker!

Pupil 1 N3
Jennifer deed mee in de categorie Pupil 1 N3. Vorig jaar turnde zij ook al in de 3e Divisie, dus zij had al wat ervaring op zak. Ze startte op het onderdeel Sprong. Daar liet ze een nette overslag zien. Ook de streksalto was goed. Maar ze mistte alleen wat hoogte waardoor ze de landing net niet kon houden en even de mat aanraakte met haar hand. Op Brug (hoog rek) ging het goed. De zwaaien waren mooi hoog en ook het krachtonderdeel ging goed. Ze behaalde het 9e cijfer op dit onderdeel en er zit ook zeker nog ruimte voor verbetering in de oefening, met name in de moeilijkheid. Op Balk ging het iets minder. De zenuwen zaten Jennifer flink in de benen. Ze stond er wat wiebelig op, kon de benen niet goed strekken bij alles en viel er ook nog een keer af. Erg jammer want normaal gesproken kan ze heel mooi turnen op de balk! Ondanks dat pakte ze het 7e cijfer op dit toestel. Als laatste ging ze naar Vloer. Een oefening op het welbekende deuntje van Do Re Mi. De zenuwen waren nog niet helemaal uit het lijf, maar toch turnde ze een prima oefening. Al met al heeft ze het prima gedaan en is ze uiteindelijk op de 9e plaats geëindigd. Met nog genoeg ruimte voor verbetering is dit een heel goed begin van het wedstrijdseizoen!
De foto van Jennifer is gemaakt door sportfotograaf Jan de Koning.

Op zondag was Fenne de enige turnster van CSC’45 die in actie kwam. Net als Jennifer in de categorie Pupil 1 N3. Voor haar begon de wedstrijd op het onderdeel Brug (hoog rek). Met de handschoenen al aan tijdens de opmars, ging ze naar dit eerste toestel. Even kort inturnen en daarna aan de bak. Het krachtonderdeel hield ze goed vol. De zwaaien waren mooi hoog, met nog ruimte voor technische verbetering. Daarna door naar de Balk. Daar ging het iets minder. Ze viel helaas twee keer van de balk af. Maar een turnster zou geen turnster zijn als ze niet gewoon doorging. Dus hup weer op de balk en door! Vervolgens was het onderdeel Vloer aan de beurt. Met een basisoefening qua moeilijkheid scoorde ze een mooi cijfer van 11.000 precies. Netjes geturnd en een blije Fenne! Als laatste ging ze naar Sprong. Daar liet ze een prima overslag zien en een mooie hoge hurksalto. Het deelnemersveld was enorm sterk, maar Fenne heeft zich kranig gehouden tussen al dat “geweld”. Ze eindigde uiteindelijk op de 19e plaats. Ook voor haar was het een heel nieuwe ervaring, turnen in de 3e Divisie. Ze heeft weer heel wat beleefd en kan met deze ervaring vooruit kijken naar de volgende wedstrijd in januari.