Een mooi Fries Kampioenschap met hier en daar verrassende wendingen

Op zaterdag 25 mei 2019 werd er geturnd om het Fries Kampioenschap toestelturnen voor dames 3e tot en met 6e divisie. Niet minder dan tien CSC’45-turnsters hadden zich via twee voorrondes geplaatst, wat op zich al een geweldige prestatie is.

Instap N3
Bij instap N3 turnde Elin van den Bosch een keurige wedstrijd. Ondanks een blessure hield ze zich prima staande in deze finale. Met onder andere een 3e score op balk eindigde ze op een mooie 6e plaats in het eindklassement.

Jeugd 3e divisie
Bij jeugd 3e divisie mocht Miki Ypma aantreden. Zij heeft dit seizoen grote progressie doorgemaakt. Ook zaterdag liet ze dat tijdens de wedstrijd heel duidelijk zien. Mikki eindigde namelijk op een knappe 5e plaats.

Junioren 3e divisie
In de categorie Junioren 3e divisie had Celeste Voogt zich ruimschoots geplaatst voor deelname aan dit FK. Ze is in de plaatsingswedstrijden namelijk beide keren 2e geworden, dus zeker een kandidaat voor het podium. Ook nu turnde ze weer een prima wedstrijd. Helaas noteerde ze bij het onderdeel balk een val, waardoor het podium net buiten bereik bleef. Ze werd nu 5e met een mooie 2e score op brug en een 3e score op sprong.

Senioren 3e divisie
Bij de Senioren 3e divisie was tijdens de plaatsingswedstrijden al gebleken dat er veel kandidaten voor de Friese titel in deze wedstrijdgroep zaten. Ook Inez Claus was één van de kanshebbers. Ze turnde uitstekend op drie toestellen, maar viel helaas op het onderdeel sprong. Ondanks die val een prachtige 2e plaats!!

Jeugd 4e divisie
Grote pech bij Jeugd 4e divisie. Marike Gillebaard had in de voorrondes laten zien een echte kanshebber voor de titel te zijn, maar helaas raakte ze geblesseerd en moest ze noodgedwongen thuisblijven.

Junioren 4e divisie
In de categorie Junioren 4e divisie hadden maar liefst vier CSC’45-turnsters zich geplaatst voor het FK. Eén van de kanshebbers op een podiumplaats, Dominique van Gellekom, ging helaas bij het eerste toestel (brug) de fout in en kreeg een flinke aftrek van de jury. Hierdoor was ondanks de 3e score op vloer en 4e op sprong de kans op het podium meteen al verkeken. Ze werd uiteindelijk 12e. Jeanine Klaver en Merlijne van Stee kwamen dicht in de buurt van de top drie. Zij werden respectievelijk 4e en 5e met voor allebei een 1e score op het onderdeel brug en voor Jeanine ook nog een 2e score op sprong. Lisan van der Veen maakte bij brug en balk helaas een fout waardoor ze uiteindelijk als 9e eindigde, wat zeker ook een goede prestatie te noemen is.

Senioren 6e divisie
In de categorie senioren 6e divisie turnde Janna Wytske de Groot uitstekend op sprong en vloer. Op beide toestellen werd ze namelijk 1e, maar helaas ging het mis bij het onderdeel brug, waardoor het podium buiten beeld bleef.

Dames Junioren 4e divisie

Celeste, Janna Wytske en Inez