CSC’45 organiseerde een super NK in Sportstad Heerenveen

Op zaterdag 2 februari jl. vond het NK Micro Teamgym plaats in Sportstad Heerenveen. CSC’45 Heerenveen heeft deze wedstrijddag met militaire precisie voorbereid en dat betaalde zich op alle fronten terug.

Een peloton aan vrijwilligers
Hoe kom je bij de tribunes? Waar zijn de kleedkamers? In welke wedstrijdronde zitten we nu? Alles werd keurig aangegeven en de dag verliep op rolletjes dankzij de enorme groep vrijwilligers, jong en ouder, die zich voor dit evenement heeft aangemeld. Zij hebben met vereende krachten naast de wedstrijdhal een inturnzaal ingericht en dit bleek een gouden greep, want de springers en springsters hadden nu voldoende tijd en ruimte om zich goed voor te bereiden op de wedstrijdsprongen. De kaartverkoop werd voor de kinderen een leuke rekenles, want hoeveel geef je nou terug als een toeschouwer met wat groter geld een kaartje koopt? En net zoals er sping(st)ers uit het hele land meededen, zat er ook publiek uit het hele land op de tribune. En dat was goed merkbaar. Aanmoedigingen in allerlei accenten bewezen het nationale karakter van deze springwedstrijd.

De ruime inturnzaal

Een groot en sterk deelnemersveld
Meer dan 80 teams in in totaal 21 categorieën hebben laten zien hoe hoog, mooi en spectaculair ze kunnen springen. De lange sprongenseries op de airtrack, de dubbele en zeker de bijzondere triple salto’s resulteerden in een luid applaus van het gehele publiek. Je hoorde’ ooohs’ en ‘waauws’ als iets lukte en ‘oeis’ als de landing net niet uit de verf kwam als bedoeld. Ondanks dat je als deelnemer natuurlijk zo hoog mogelijk wilt eindigen en als toeschouwer de grootste fan bent van je eigen club en je eigen (klein)kind, leefde iedereen mee met het volledige deelnemersveld en dat zorgde voor een fijne sfeer op zowel de tribune als op de wedstrijdvloer.

De ochtendploegen (Jun. A en C en mixteam Sen. A)


De middagploeg: Junioren B

Een spannende prijsuitreiking
Veel categorieën betekent veel prijzen. Blije gezichten, teleurgestelde gezichten, verraste gezichten, tijdens de prijsuitreiking waren allerlei emoties zichtbaar. Van de teams van CSC’45 heeft helaas één team zich uit wedstrijd moeten terugtrekken vanwege ziekte, maar de overige teams hebben prima gesprongen. Het Junioren C team (Marike, Merlijne, Mikki, Roos en Silke) werd op dit NK verrassend 3e dankzij de nette uitvoering van de sprongen met een uitdagende moeilijkheidsgraad. Het Junioren B team (Chantal, Dominique, Janna Wytske, Jasmine en Lisan) eindigde in het grote en sterke deelnemersveld op een keurige 5e plaats. Op airtrack maakten ze in netheid goed wat ze in moeilijkheid misten, maar dat was helaas net niet genoeg voor een  podiumplaats. Ook het Junioren A team met Celeste, Dionne, Inez en Jeanine eindigde op een 5e plaats. Ze haalden alles uit de kast, maar kwamen net iets te kort om in de prijzen te vallen. CSC’45 Heerenveen deed dit jaar voor het eerst met een mixteam mee in de categorie Senioren A, bestaande uit Anna, Bente, Marijn, Alex en Kevin. In deze categorie deden slechts twee teams mee, dus het werd een ‘een-op-een-strijd’. Tegen het springgeweld van hun directe tegenstander kon het team van CSC’45 niet op, maar wat werd er goed gesprongen! Ze hebben de zilveren beker dan ook zeker verdiend.

De grootse wedstrijdzaal

En door naar de individuele wedstrijden
Het springseizoen is met dit NK (voorlopig) tot een einde gekomen en CSC’45 kijkt terug op mooie wedstrijden met prima resultaten. De turn(st)ers gaan zich nu weer richten op de individuele meerkampwedstrijden, zowel regionaal als landelijk, want ook daarvan staan er nog genoeg op de KNGU-kalender.