Heel veel springmedailles in Peize voor CSC’45-turnsters

In Peize werd zaterdag 20 april 2019 een wedstrijd Individueel Springen gehouden. Voor een groot aantal CSC’45-turnsters een mooie gelegenheid om te oefenen voor 26 mei a.s. in Nunspeet. Daar wordt dan een plaatsingswedstrijd gehouden voor het NK Individueel Springen.

Bij deze wedstrijd kwamen de turnsters uit op drie onderdelen, namelijk Minitrampoline-mat, Minitrampoline-toestel en tumbling. Op de eerste twee toestellen doen de turnsters drie sprongen en op tumbling maken ze twee sprongenseries. Een leuke wedstrijd en ook nog eens leuke resultaten voor de CSC’45-dames!

Junioren B
Grootverdiener was zaterdag jl. Celeste Voogt. Zij sprong bij de junioren op B niveau. Op alle drie onderdelen liet Celeste de concurrentie  achter zich!! Dus drie maal goud. Jeanine Klaver liet in deze categorie ook prima springwerk zien. Op minitrampoline-mat en op tumbling werd ze, net buiten de prijzen, 4e en op het onderdeel minitrampoline-toestel behaalde ze een 5e plaats.

Junioren A
Bij de junioren op A niveau behaalde Inez Claus de 1e plaats op minitramp-mat en de 2e plaats op minitrampoline-toestel en op tumbling.

Junioren C
Bij de junioren C leverde Chantal Stap een topprestatie op het onderdeel minitrampoline-toestel. Ze werd hier namelijk eerste! Romee van der Schaar viel op dit toestel net buiten de prijzen, ze werd 5e. Merlijne van Stee werd 8e. Op Minitrampoline-mat viel Romee weer net buiten de prijzen. Nu behaalde ze een knappe 4e plaats. Chantal werd 6e en Merlijne16e. Op het onderdeel tumbling was Merlijne dicht bij het podium. Ze eindigde namelijk als 4e. Chantal werd op dit onderdeel 6e en Romee 10e.

Junioren D
Bij de junioren D ook alweer leuk succes voor de Heerenveense dames. Danisja Rijpma werd fraai 1e op minitrampoline-mat en Angelique Nagel werd 2e. Bij het onderdeel minitrampoline-toestel was het net andersom. Nu was het goud voor Angelique en het zilver voor Danisja. Op tumbling geen prijzen voor deze dames, maar ze hebben keurig geturnd. Angelique werd 7e en Danisja 9e.

Senioren D
Bij de senioren D kwam Janneke Würing in actie op minitramp-mat en op tumbling. Op beide toestellen werd Janneke keurig 2e.

Senioren C
Bij de senioren op C niveau waren de twee CSC’45-dames Eline Klunder en Cheryl Nagel ook zeer succesvol. Op minitrampoline-mat behaalde Cheryl goud en Eline brons. Op minitramp toestel was er voor Cheryl een 2e en voor Eline een 3e plaats. Bij het tumbling springen toonde Eline haar specialiteit op dit onderdeel en behaalde de 1e plaats terwijl Cheryl met een 2e plaats ook prima presteerde.

Kortom een mooie oefenwedstrijd voor de dames met als eindresultaat : 9 x goud, 8 x zilver en 2 x brons. Goed gedaan allemaal!