Gymnastiek voor jongens en meisjes

Peuter en kleutergym / GymKids
Peuter en kleutergym is voor jongens en meisjes tussen de 3,5 en 6 jaar oud. Tijdens de lessen gaan we spelenderwijs de gymtoestellen ontdekken en kunnen de kinderen hun motoriek verder ontwikkelen. Iedereen op zijn of haar eigen niveau en iedereen in zijn of haar eigen tempo. Daarnaast zijn de kinderen op een leuke manier met leeftijdsgenootjes bezig, leren ze elkaar te helpen en hebben ze vooral veel plezier!

Jongens- en meisjesgymnastiek / Gymmieturnen
Na de peuter- en kleutergymnastiek kunnen de jongens en meisjes doorstromen naar een gymgroep waarin de nadruk meer ligt op het aanleren van turnvaardigheden. De koprol, de handstand, de borstwaardsom, het balanceren op de balk, het zwaaien aan de ringen en het springen op de trampoline zijn een paar voorbeelden van vaardigheden die aan de orde komen. Uiteraard staat ook voor deze kinderen het plezier hebben in bewegen voorop! Op een ontspannen en leuke manier werken de jongens en meisjes aan hun conditie, aan kracht en aan lenigheid.

Deze lessen worden in diverse gemeentelijke gymzalen en op verschillende dagen in de week gegeven.

Proefles
Wil je eerst een proefles gymnastiek? Dat kan natuurlijk. De aanmelding voor een gratis proefles doe je per mail naar ledenadministratie@csc45.nl. Je bent van harte welkom!

Doorstroming naar de turnselectie
Als tijdens de gymlessen blijkt dat kinderen talent hebben voor het turnen, dan kunnen deze jongens en meisjes door de trainer/trainster geselecteerd of voorgedragen worden voor de voorbereidende turnselectie.