Op weg naar het NK microteam springen!

Groepsspringen Fries Kampioenschap niveau E
De meiden van het Groepsspringen hebben inmiddels al een aantal wedstrijden geturnd. Op 4 november 2023 gingen twee teams naar Nieuwehorne voor het Fries Kampioenschap Groepsspringen E niveau. En niet zonder succes! Het Junior E team werd op het onderdeel Lange Mat 2e en op het onderdeel Plank-Kast zelfs 1e! Ook het Jeugd E team deed het heel goed en werd op het onderdeel Plankoline-Kast 2e. Een prachtige prestatie!

Noordelijk kampioenschap Microteam
Op 18 december 2023 gingen we met maar liefst vijf teams naar Damwoude voor het Noordelijke Kampioenschap Microteam springen. Één van de drie teams in de categorie Jeugd niveau D, bestaande uit Myrthe Remmelts, Norah Walta, Bente de With, Lieke Fabriek en Nynke Monsma, werd 2e. De twee andere teams eindigden op plaats 12 en 13. In de categorie Jeugd C werd één van de twee teams, bestaande uit Tess de Haan, Lara Aziz, Noa Kok en Doutsen van der Zee, ook 2e! Het andere team eindigde vlak daar achter op de 5e plaats. Ook het team niveau Junior D was succesvol. Jada de Jong, Lisanne Ypma, Nynke de Jong en Lis Slot, eindigden ook op de 2e plaats. En alsof dat nog niet genoeg was, eindigde het Senior D team zelfs op de 1e plaats!

Plaatsingswedstrijd NK Microteam
In het afgelopen weekend, 3 en 4 februari 2024, ging er weer een flinke afvaardiging aan teams naar een springwedstrijd. Ditmaal de plaatsingswedstrijd voor het NK Microteam springen. Twee Jeugd C teams, één Junior C team en één Senior C team hebben daar hun beste (spring)beentje voor gezet. En ook dit was weer een zeer succesvol weekend. Niet één, maar beide Jeugd C teams hebben zich geplaatst voor de finale! Als 2e en 3e zijn ze door naar het NK dat in juni plaatsvindt in Ahoy Rotterdam. Wat een prestatie en wat een ervaring! Deze twee teams bestaan uit een combinatie van meiden uit de Middenbouw 3 en 5 van het toestelturnen en hebben voor de gelegenheid twee teams Groepsspringen gevormd. De Junior en Senior C teams hebben zich helaas niet geplaatst voor de finale. Maar ze hebben wel een geweldige persoonlijke overwinning behaald. Want in december deden zij nog mee op niveau D en zijn in iets meer dan een maand tijd opgeklommen naar een niveau hoger!