Een korte terugblik op een bijzondere periode….

Nou …. 2019/2020  was wel een heel bijzonder gym- en turnseizoen. Begin maart 2020 keek een flink aantal turners en turnsters samen met hun train(st)ers uit naar de wedstrijden die nog op het programma stonden. Friese plaatsingswedstrijden, landelijke wedstrijden, springwedstrijden, teamwedstrijden, toestelfinales …. En toen ging ‘de stekker eruit’. In één klap stond het turnen stil. Niet een beetje stil, nee, he-le-maal stil. Geen trainingen meer, wedstrijden die achter elkaar afgelast werden. Onzekerheid en grote teleurstelling waren het resultaat.

Omdat gymnastiek en turnen een binnensport is en onze vereniging logischerwijs niet over een buitenlocatie beschikt, was het flink puzzelen om vorm te geven aan de buitentrainingen. Stap voor stap en her en der verspreid over Heerenveen kwamen de meeste groepen weer in actie *.

Het weer werkte bijzonder goed mee, alleen de donderdag bleek regelmatig een regendag te zijn. Om glijpartijen op de airtrack en in de aanloop naar de trampoline te voorkomen, zijn flink wat donderdagtrainingen uitgevallen of verzet naar een andere dag.
Ook tropische temperaturen zorgden ervoor dat het programma af en toe aangepast of naar de avond verschoven moest worden. De schaduwrijke bomen werden onze grootste vrienden en emmers met water zorgden voor extra verkoeling.

Maar wat hebben de buitentrainingen een mooi CSC’45-plaatje neergezet. Door heel Heerenveen voerden plezier, inzet en creativiteit de boventoon. En ouders, heel hartelijk bedankt voor het opbouwen en opruimen van de turnmaterialen. Matten verslepen, trampolines tillen, kasten verplaatsen, het was me een complete work-out! Want de nooduitgang van de gymzalen zit natuurlijk helemaal aan de andere kant ten opzichte van de veldjes waarop we trainen….

En vanaf 1 juli 2020 mochten we de zaal weer in. Vol enthousiasme werden in de gymzalen alle materialen uit het toestellenhok getrokken om nog even heerlijk los te gaan en de turnhal van Sportstad Heerenveen werd weer de arena van kleurige turnpakjes en rondstuivende magnesiumwolken.

Een aantal groepen gaat in de zomervakantie (nog even) door met trainen. Een klein beetje de achterstand proberen in te halen, maar vooral heerlijk bezig kunnen blijven met deze prachtige sport.

We wensen iedereen een fijne vakantie … en pakken de draad na de zomervakantie met goede moed weer op. Laat dat nieuwe seizoen maar komen!


* Voor onze allerjongste leden kwam jammer genoeg wel heel abrupt een einde aan de gymlessen van dit seizoen, maar vanwege veiligheidsoverwegingen konden we helaas geen invulling geven aan de GymKids (kleuter) lessen. We zien jullie graag na de zomervakantie weer terug!