Groei, concentratie en tomeloze inzet

Zaterdag 1 februari 2020 hebben acht gedreven meiden vol focus, inzet en passie in vier wedstrijdronden en in verschillende leeftijdscategorieën meegedaan aan hun eerste plaatsingswedstrijd van dit seizoen.

Instap D1
In wedstrijdronde 1 waren de jongsten aan de beurt. Jada de Jong en Lisanne Ypma, Instap D1, hebben enorm hun best gedaan. Jada turnde heel constant, wat een mooie start van de competitie. Ze eindigde in het eindklassement op een knappe 6e plaats. Lisanne behaalde op het onderdeel sprong een prachtige 3e score en eindigde in het klassement vlak achter Jada op een mooie 7e plaats.

Pupil 1 D1 en Jeugd G
In wedstrijdronde 2 was het de beurt aan Elin van den Bosch en Dyanthe van Gellekom. Zij deden mee in de categorie Pupil 1 D1. In deze categorie waren de deelneemsters enorm aan elkaar gewaagd. Elins harde werken vertaalde zich op het onderdeel balk in een heel nette oefening wat haar een 3e score opleverde! Elin eindigde in het totaalklassement op een mooie 5e plaats. Dyanthe turnde op alle toestellen netjes en zeker op sprong haalde ze het beste uit haar zelf.
Ook in wedstrijdronde 2, maar dan in de categorie Jeugd G, mocht Larinda Nagel aantreden. Zij eindigde op de 7e plaats, maar liet op het onderdeel brug zien dat ze meer in huis heeft. Hier zette ze een mooie 5e score neer. Op het onderdeel balk turnde ze stabiel en vol zelfvertrouwen en behaalde daar de 2e plaats, wat haar ook een ticket voor de toestelfinale opleverde.

Pupil 2 D1
In wedstrijdronde 3 waren Fenne Wijma en Marenthe Brouwer (beiden Pupil 2 D1) op baan A aan de beurt. De concurrentie was enorm in dit grote deelnemersveld. Zowel Fenne als Marenthe presteerden prima op balk. Fenne eindigde met constante scores op een 14e plaats en Marenthe is in het eindklassement 19e geworden.

Junior G
In wedstrijdronde 4 kwam Douae Boutzamar in de categorie Junior G uit. Dat Douae een prima springster is wisten wij al, maar ook tijdens deze wedstrijd liet ze dat weer zien. In een heel groot deelnemersveld behaalde ze een knappe 7e score op het onderdeel sprong.

Sommige turnsters laten hun mooiste turnen in de trainingszaal zien, terwijl anderen juist pieken tijdens de wedstrijd. Ze hebben het allemaal keurig gedaan, we zien groei bij elke individuele turnster en de trainsters kijken met trots terug op deze wedstrijd.

Bolvi Fotografie heeft van deze eerste plaatsingswedstrijd van wedstrijdgroep 4 prachtige foto’s gemaakt: