Videochallenge Landelijke commissie groepspringen groot succes …. en de deelname van CSC’45 ook

In februari 2020 hebben de meiden uit de groep Gymmieturnen (zaal Ekke de Haan) met veel enthousiasme JA geantwoord op de vraag “Zullen we gaan trainen voor een echte groepsspringwedstrijd? Een wedstrijd van de KNGU, met echte juryleden?” Met groot plezier en heel veel inzet hebben we ons gestort op een diversiteit aan sprongen, wel drie woensdagen achter elkaar…… En toen stortte vanwege corona de boel als een kaartenhuis in elkaar. Een tijdlang geen trainingen, toen buitentrainingen, maar de springbeleving en het met elkaar mooie sprongenseries neerzetten was net zo snel als het was ontstaan ook weer weggezakt. Zouden we het enthousiasme van februari weer terug kunnen vinden?

Na de zomervakantie, toen het aantal besmettingen redelijk laag was, ontstond er weer hoop. Misschien kunnen in het najaar de wedstrijden toch weer door gaan?? Inmiddels was de samenstelling binnen deze Gymmieturngroep behoorlijk veranderd. Een aantal meiden had voor een andere sport gekozen, een aantal stroomde door naar een turngroep, er kwamen nieuwe leden bij, dus eigenlijk moesten we weer opnieuw beginnen. Nou, dat hebben we gedaan. Op 31 oktober 2020 stond de plaatsingswedstrijd voor het Fries Kampioenschap op de planning en het leek erop dat die wedstrijd (zonder publiek) door zou gaan. We hebben flink getraind. Vanaf de aanloop tot en met de landing, alles kwam aan de orde. Lisan en Janna Wytske, zelf ervaren springsters, leerden de kinderen de kneepjes van het vak. CSC’45-trainster Emmely werd ook nog ingevlogen en gaf de meiden enkele tips ten aanzien van de houding en de landing met als gevolg dat er toch een echte springgroep aan het ontstaan was.

Helaas liep het aantal besmettingen weer op en werd er een streep door de springwedstrijd gezet, door alle wedstrijden. Maar de landelijke commissie groepsspringen had iets leuks bedacht. Zij heeft een videochallenge uitgezet. “Film je sprongen op het onderdeel minitrampoline alsof je mee doet aan een echte wedstrijd en stuur dit filmpje op.” Officiële springjuryleden gaan de sprongen beoordelen en kennen een score toe. Hier heeft heel Nederland massaal gehoor aan gegeven! En wij ook!

Uit de groep gymmieturnsters konden we in de categorie Jeugd een springgroepje van vier meiden selecteren en zij hebben hun mooiste sprongen laten zien.
Vera, Lieke, Ise en Fenna deden de strek-, hurk- en spreidsprong, de strek-halve draai, spreidhoek- en de skatesprong. Alles in een vlot tempo achter elkaar aan en in opperste concentratie.
De juryleden van de KNGU hebben in december alle filmpjes, die vanuit heel Nederland zijn ingestuurd, bekeken en beoordeeld en inmiddels is de uitslag bekend. In de categorie Jeugd deden maar liefst 111 (!) springgroepen mee. En onze meiden, onze debutanten, zijn in dit megadeelnemersveld 31e geworden met een prachtige score van 12,53! Hoe knap is dat!
Hopelijk kunnen we in 2021 verder trainen, moeilijkere sprongen oefenen en een keer mee doen aan een echte wedstrijd. Maar deze ervaring en deze geweldige uitslag kunnen we alvast ‘in onze zak steken’.

Vanwege AVG-redenen kunnen we helaas het sprongenfilmpje niet laten zien.