Plaatsingswedstrijd voor het FK in Joure

Na twee jaar is er dan eindelijk weer een turnwedstrijd. Op zaterdag 19 maart en zondag 20 maart 2022 stond namelijk de plaatsingswedstrijd voor het Fries Kampioenschap voor de 3e, 4e en 5e divisie op het programma.

Zaterdag  mochten Marike Gillebaard (junior E), Doutsen Oenema en Gwen van der Walle (jeugd E) starten. Doutsen en Gwen begonnen hun wedstrijd op het toestel balk en Marike trapte af op vloer.

Jeugd E
Doutsen miste helaas een eis op balk, maar verder draaide ze een mooie wedstrijd. Op brug en sprong werd ze zelfs heel knap 1e.  Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie 2e plaats in eindklassement.
Gwens balkoefening was vrijwel zonder wiebels en op dat onderdeel werd ze 3e. Op vloer liet ze een mooie oefening zien met weinig aftrek en dat leverde haar de 1e score op.  Het eindresultaat was een knappe 4e plaats.

Junior E
Marike begon op vloer, waar ze erg veel zin in had. Ze turnde een mooie oefening en behaalde daar een 3e score.  Ook sprong resulteerde in een 3e plaats. Bij brug was ze wat zenuwachtig, maar alle kippen lukten, een 2e score. Op het onderdeel balk, altijd toch een beetje spannend, bleef Marike keurig stabiel en behaalde ze de 3e score. Al dat prachtige turnen werd in het eindklassement beloond met een mooie 1e plaats!

Daarna was het de beurt aan Chantal Stap en Mila Riedstra (senior E), Janna Wytske de Groot en Eline Klunder (senior D). Helaas waren er veel uitvallers bij deze twee niveaus, waardoor het deelnemersveld vrij klein was.

Senior E
Chantal turnde een mooie wedstrijd. Op de onderdelen balk en vloer behaalde ze de hoogste score! In het eindklassement eindigde ze op de 2e plaats.

Ook Mila turnde een mooie wedstrijd, maar had wat last van zenuwen. Ze is op de 3e plek geëindigd.

Senior D
Janna Wytske was weer superieur op sprong. Bij brug miste ze helaas twee eisen en bij balk moest ze een val incasseren. Maar met haar mooie vloeroefening maakte ze weer heel veel goed en eindigde ze in het eindklassement op de 2e plaats.

Elines wedstrijd ging redelijk. Door wat blessures heeft ze nog niet goed kunnen trainen. Gelukkig kon ze wel op alle toestellen mee doen wat haar de 3e plaats opleverde.

Senior C
Op zondag 20 maart 2022 was het de beurt aan Anne Steenbergen en Jente Boes. Deze dames nemen ook deel aan landelijke wedstrijden, dus hadden dit seizoen inmiddels al wat wedstrijdervaring opgedaan.

Ze begonnen op balk, waar Jente helaas een val had. Toch eindigde ze als 3e op dit toestel. Op vloer lieten zij zich van hun beste kant zien en lieten de dames de rest van het deelnemersveld achter zich. Jente werd op vloer 1e, Anne behaalde de 2e score. De brug kon helaas niet breed  genoeg en was niet zo stabiel. Anne heeft nog een redelijk goede oefening kunnen laten zien, maar helaas ging het bij Jente niet zo lekker. Uiteindelijk werd Anne 5e en Jente 6e.

De doorstroming naar het FK en de toestelfinale is nog niet bekend.