De meiden van wedstrijdgroep 3 hebben lekker geturnd in Ureterp!

De meiden van wedstrijdgroep 3 hebben zaterdag 9 februari 2019  hun kunsten mogen laten zien in de sporthal van Ureterp.

Wedstrijdronde 1
Hiba Boutzamar, Valerie Otto (pupil 2 / D3) en Annemarije van Dijk (Pupil 1 / D3) mochten mooi op tijd beginnen met de warming-up. Om 8 uur waren zij al klaar voor de start! Hiba turnde een fantastische balkoefening, met daarin zelfs een koprol, iets wat haar tijdens de training niet lukte. En op vloer behaalde ze maar liefst een 5e score! In het eindklassement eindigde Hiba keurig in de middenmoot.
Valerie had juist pech op de balk, maar turnde verder een stabiele wedstrijd met een heel mooie vloeroefening en twee prima sprongen. Ze eindigde met maar een klein verschil net achter Hiba.
Ook Annemarije liet een mooie vloeroefening zien. Daarna had ze wat opstartproblemen bij het inturnen op sprong, maar liet zich tijdens de wedstrijd niet kennen. Zeker op het onderdeel balk liet ze alvast zien dat ze voor de tweede plaatsingswedstrijd nog meer in petto heeft.

Wedstrijdronde 2
In de tweede ronde was Feelies Zijlstra (Pupil 1 / D4) aan de beurt. Zo zenuwachtig als ze van tevoren was, zo trots was ze aan het einde van de wedstrijd. En terecht, ze liet zien dat ze alle oefenstof beheerste en overtrof zichzelf op sprong!

Wedstrijdronde 4
In de laatste ronde liet Yndy Broersma (Jeugd 1 / D4) zien dat ze prima mee kon komen met de andere turnsters. Ze vloog over de kast heen alsof het niets was (4e score!), turnde -voor het eerst!- een buikdraai op de brug en bleef keurig staan op de balk! Ze eindigde op een knappe 7e plaats. In deze ronde had Noami geen genade voor de plankoline en liet daarmee zien dat ze heus wel een handstand op de kast kon maken. Ook vloer ging haar makkelijk af en dat leverde haar een nette 11e plaats op in het eindklassement.