Mooie sprongen tijdens de springwedstrijd in Nieuwehorne

Op zaterdag 19 november 2022 ging de springgroep van CSC’45 naar het Fries Kampioenschap groepsspringen dat in de sporthal in Nieuwehorne werd gehouden. Ze kwamen uit in de categorie Jeugd, niveau D. Voor een aantal van hen was het hun allereerste wedstrijd ooit, dus hier en daar konden we toch wel wedstrijdspanning op de gezichtjes zien. Maar in hun nieuwe wedstrijdpakjes stalen ze de show al voordat er überhaupt een sprong was gedaan….:).

Ze begonnen op het onderdeel lange mat. Nette koprollen, vlotte radslagen en krachtige arabieren volgden elkaar in een mooi tempo op. Toen naar de minitrampoline-kast. Bijna alle sprongen lukten en daar mogen ze trots op zijn! Het derde onderdeel was de plankoline-kast. Iets harder afzetten dan in de trampoline en dan krijg je mooie sprongen. En dat de meiden dat konden lieten ze vol overtuiging zien. Ze hebben zelfs bonuspunten op dit onderdeel gekregen. Tenslotte de trampoline-valmat. Op een paar schoonheidsfoutjes na, verliep ook dit onderdeel heel prima.

Anne-Rixt, Fiep, Jada, Ise, Lis, Lisanne, Myla, Noémi en Nynke kunnen terug kijken op een geslaagde wedstrijd. Knap gedaan allemaal! In december mogen ze weer en dan doen ze in kleinere teams en op verschillende niveaus mee aan de microteamwedstrijd in de sporthal van Drachten.