Janna Wytske de Groot turnt zich naar de 1e plaats!

Op zondag 13 november 2022 vond voor de dames Senioren D (4e divisie) de eerste wedstrijd van het seizoen plaats. Een primeur, want dit seizoen worden er voor deze categorie naast de provinciale, ook districtswedstrijden gehouden. Erg leuk om eens in een groter deelnemersveld te mogen turnen!
Al vroeg in de ochtend reden Janna Wystke de Groot en Eline Klunder richting het Drentse Eelde. Met gezonde spanning, want in de week voor de wedstrijd werden nog nieuwe elementen toegevoegd en oefeningen in elkaar gezet.

De wedstrijd startte op de brug met ongelijke leggers. Janna Wystke turnde op dit onderdeel voor het eerst de halve-draai-kip, een element dat wordt gevraagd in de samenstellingseisen. Dit was spannend, maar het lukte! Hierna kon ze een mooie oefening neerzetten. Ook Eline turnde een prima brugoefening en kon in een goed ritme de oefening helemaal uitturnen.

Na de brug, was het tijd voor de balk. De voorgangers van de dames moesten veelal het toestel verlaten, maar de CSC’45-turnsters lieten zich niet gek maken en lieten beiden een oefening zonder grote fouten zien. Janna Wytske turnde een zeer stabiele oefening met weinig wiebels, waardoor ze de hoogste score op dit onderdeel kon neerzetten (11.350, D-score: 3.1)! Eline had haar balkoefening pas in de week van de wedstrijd in elkaar gezet en miste op dit onderdeel een eis. Maar door deze keuze bleef ze wel staan op de balk en zette hierdoor alsnog een prima score neer.

Vervolgens mochten de dames hun artistieke kwaliteiten laten zien op vloer, voor beiden een van hun favoriete onderdelen. Beiden startten met een voorwaartse serie. Janna Wytske begon haar oefening met een prachtige overslag-streksalto en Elines eerste serie was een salto-salto gecombineerd. Ze kunnen op dit onderdeel veel pluspunten scoren op de gymnastische spagaat sprongen. Dit ging bij beiden keurig! De oefeningen werden afgesloten met een serie achterwaarts en dit leverde mooie punten op. Janna Wytske behaalde met een moeilijkheidsgraad van 3.5 de tweede score, 11.550 punten, en Eline zette de vierde score neer met een D-score van 3.4 en een totaal van 10.850!

De wedstrijd werd afgesloten met sprong, waarbij de dames goede, stabiele sprongen lieten zien. Ze hebben beiden een heel goede wedstrijd gedraaid en hebben mooie scores neergezet. Vervolgens was het afwachten….
Wachten dat werd beloond, want Janna Wytske mocht de hoogste trede van het podium beklimmen! Met een score van 43.333 is ze ruim eerste geworden! Ook Eline kon een goede eindscore neerzetten: 40.100 wat goed is voor een zevende plaats.

De dames kijken met plezier terug op deze wedstrijd en nemen de ervaringen en leerpunten mee naar de volgende districtswedstrijd die op 11 december a.s. in Assen wordt gehouden.