Dames Junioren B hebben zich op twee onderdelen geplaatst voor het NK Groepsspringen

Zaterdag 10 november jl. was Lemmer het decor van de plaatsingswedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Groepsspringen. De KNGU kondigde deze wedstrijd al aan als een spectaculaire springwedstrijd waar salto’s, dubbele salto’s en zelfs triple salto’s gesprongen zouden gaan worden. En spectaculair was het! Voor welk team je ook was, de wedstrijd als geheel is prachtig om mee te maken. Het publiek leefde met iedereen mee en er klonken dan ook regelmatig oooooh’s en aaaah’s vanaf de tribune.

Via de Tafel naar het NK
CSC’45 Heerenveen deed mee met een Dames Junioren B-team met uiteraard als doel plaatsing voor het NK, dat op 8 december a.s. in Hardinxveld-Giessendam wordt gehouden. Het team bestond uit een aantal springdebutanten en een aantal dames dat vorig jaar voor het eerst op dit niveau uitkwam en al een klein beetje de kneepjes van het vak had geleerd.
Ze waren als eerste op het onderdeel Tafel aan de beurt. De Tafel is een hoog, groot en indrukwekkend toestel. De dames sprongen er met radslagen, half-ins/half-outs en verschillende soorten salto’s overheen. Ze namen niet al te grote risico’s, maar sprongen netjes en dat betaalde zich terug in een ticket voor het NK.

Net niet door op Minitrampoline-springtoestel
Inmiddels waren de dames lekker opgewarmd en goed ingesprongen en mochten ze zich presenteren aan de jury van het onderdeel Minitrampoline-Pegasus. De sprongenserie was vergelijkbaar met die over de Tafel. CSC’45 sprong mooi, maakte bij de landingen een paar foutjes, maar de jury kwam met een lagere score dan verwacht. Maar ja, wij waren misschien een beetje bevooroordeeld…..Op dit onderdeel helaas net niet door naar het NK.

Prachtig op de Minitrampoline
En op naar de Minitrampoline. De dames kregen de smaak te pakken. Mooie, hoge sprongen, nette landingen en alles in een hoog tempo achter elkaar wat deze tak van de turnsport extra aantrekkelijk maakt. Vrijwel alles lukte en met een prima score hebben ze zich als vierde voor dit onderdeel geplaatst voor het NK.

Schitterend op de Airtrack, maar niet complex genoeg
Het onderdeel Airtrack stond als laatste op het programma. De dames van CSC’45 vlogen in hurk-, hoek- en streksalto’s door de lucht, gaven een mooie demonstratie synchroon springen en lieten het publiek genieten van spectaculaire sprongenseries. Ondanks het goede turnen kwamen ze op dit onderdeel in het sterke deelnemersveld echt te kort. Voor Airtrack dus geen ticket naar het NK.

Voorbereiden op het NK Groepsspringen
De komende weken gaat het Junioren B-team bestaande uit Chantal, Dominique, Janna Wytske, Jeanine, Lisan, Marike, Merlijne, Mikkie, Roos en Silke samen met trainer Rein verder trainen om op het NK nog beter te springen en de moeilijkheidsgraad ook nog een standje op te schroeven.  Ze hebben er zin in!