Junioren CSC’45 bezetten gehele podium tijdens FK

Op zaterdag 30 juni 2018 werd het laatste Fries Kampioenschap van dit seizoen gehouden. Dit weekend was het de beurt aan de turnsters van wedstrijdgroep 5.

Niet minder dan 13 CSC’45 turnsters hadden zich voor dit kampioenschap geplaatst, wat op zich al een geweldige prestatie mag worden genoemd. Helaas moest één turnster, Inez Claus, zich als gevolg van een blessure afmelden. Erg jammer, want in de twee eerdere plaatsingswedstrijden was ze een keer als eerste en een keer als tweede geëindigd.

Senioren 5e divisie
Bij de senioren 5e divisie leek Susanne Lukkes regelrecht op het podium af te stevenen. Met o.a. een 1e score op sprong en een 2e op vloer leek alles goed te gaan. Bij het toestel brug ging het volledig mis, waardoor ze als 6e ‘over de eindstreep kwam’ in de race om het Fries kampioenschap.

Senioren 3e divisie
Bij de senioren 3e divisie deed Inez Claus helaas niet mee, maar Anneke van der Goot en Dionne Muller waren wel van de partij. Anneke, die geblesseerd aan de wedstrijd deelnam, leverde een geweldige prestatie door ondanks die blessure de hoogste score op het onderdeel vloer te behalen en als 4e te eindigen in het totaalklassement. Dionne behaalde een mooie 3e score op het onderdeel balk, maar op brug ging het niet helemaal goed waardoor ze een podiumplaats misliep. Ze eindigde op een keurige 8e plaats.

Junioren 5e divisie
Bij de junioren 5e divisie leek ook Romee van der Schaar hoog te kunnen eindigen, maar juist op haar sterkste toestel balk ging het mis. Daardoor geen podium, maar een 11e plaats.

Junioren 4e divisie
In de categorie junioren 4e divisie waren maar liefst 5 CSC’45 turnsters geplaatst. En dat deze dames erg goed zijn, bewezen ze al in de plaatsingswedstrijden. Ze sloten deze FK-dag af met een knaller, namelijk een compleet CSC’45 podium!

Celeste Voogt was in topvorm en met 1e plaatsen op vloer, brug en balk veroverde ze de Friese titel. Maar ook Dominique van Gellekom liet zaterdag uitstekend turnwerk zien. Met een 1e score op sprong en 4e scores op brug en balk, mocht zij de zilveren medaille in ontvangst nemen. Jeanine Klaver maakte het podium compleet. Zij werd 2e op vloer en sprong, maar viel helaas een keer van de balk. Toch was de 3e plaats in het eindklassement en dus de bronzen medaille het welverdiende resultaat.
Ook Fleur Rispens turnde een keurige, stabiele wedstrijd wat haar een 8e plaats opleverde. Merlijne van der Stee had tijdens deze wedstrijddag pech op de balk. Twee elementen werden helaas niet geteld, wat haar een zware aftrek opleverde. Wel werd ze 3e op het onderdeel brug en uiteindelijk 11e in het totaalklassement.