CSC’45 wederom succesvol in Nieuwehorne

Instap N3 en Pupil N3
Op zaterdag 21 april 2018 stonden in de sporthal van Nieuwehorne in de eerste wedstrijdronde de vijf N3-meiden op de wedstrijdvloer. Om kwart over acht was de warming-up al, waarna de wedstrijd om half negen van start ging. Jennifer van der Wal, Linne Tichelaar en Susanne Rienstra (Instap) startten hun wedstrijd op het onderdeel brug. Hun brugoefening bestaat uit een lussenoefening met kracht en technische elementen. Dat was wel even pittig op de vroege ochtend! Linne, die de eerste wedstrijd in Dokkum helaas niet kon turnen vanwege ziekte, deed het heel knap en behaalde een 5e score op dit onderdeel. Daarna volgde de balk. De meiden hadden moeite om echt stabiel te turnen en noteerden dan ook allemaal een val. Susanne wist, met een verder zeer nette oefening, de 3e score te behalen op dit toestel. Op vloer konden de meiden even lekker vrij uit gaan op de muziek van Do-Re-Mi. Hier was Jennifer helemaal in haar element en noteerde zij de 3e hoogste score van iedereen. Als laatste gingen ze naar de sprong. Op dat turnden ze allemaal netjes en sloten daarmee hun wedstrijd af.
Tegelijkertijd op de andere baan turnden Faya Maliepaard en Sanne Hornstra (Pupil 1) ook hun wedstrijd. Zij begonnen bij het onderdeel sprong. Sanne was direct flink op dreef en behaalde de één na hoogste score op dit onderdeel. Ook bij de brug turnden deze twee meiden, net als Instappers, een lussenoefening met kracht en technische elementen. Faya was niet helemaal op volle sterkte en de jury was streng. Ze keurden vier elementen af in haar oefening af. Ze mistte daardoor veel punten, maar zette desondanks de 4e beste score neer. Op balk revancheerde ze zich flink. Ze bleef rustig en turnde stabiel en noteerde de hoogste score van iedereen! Sanne had daarentegen wat meer last van zenuwen deze keer en ging helaas twee keer van de balk af. Als laatste gingen ze naar het onderdeel vloer. Op dat onderdeel was Sanne weer helemaal in haar element. Ze turnde de maximale D-score en behaalde de 3e beste score, op slechts een paar tiende afstand van de hoogte score.

Na de wedstrijd was het wachten op de prijsuitreiking. De meiden hadden hard hun best gedaan en ondanks wat foutjes waren ze zeer tevreden over hun wedstrijd. Op een medaille hadden ze niet gerekend. Des te groter was de verrassing dat Sanne het brons won! Faya werd in diezelfde categorie keurig 5e. En inmiddels is bekend dat beide meiden zich geplaatst hebben voor het FK op 30 juni. Bij de Instappers werd Jennifer 5e, Susanne 7e en Linne 9e. Van deze meiden heeft Jennifer zich geplaatst voor het FK.

Junior 5e divisie
In de categorie junior 5e divisie kwamen 2 CSC’45-turnsters in actie. Chantal Stap had bij de eerste plaatsingswedstrijd behoorlijk wat pech, waardoor plaatsing voor het Fries Kampioenschap onmogelijk was geworden. Maar zaterdag turnde ze een keurige wedstrijd wat haar een 8e plaats opleverde. Op het toestel sprong mag ze nog een toestelfinale turnen. Romee van der Schaar turnde zich deze wedstrijd naar een 10e plaats. Gecombineerd met een 9e plaats op de eerste wedstrijd leverde haar dat deelname aan het FK op! Bovendien mag Romee op balk nog een extra wedstrijd turnen.

Junior 4e divisie
Bij de junioren 4e divisie kwamen maar liefst zes CSC’45-turnsters in actie. Drie op zaterdag en drie op zondag. Op zaterdag was Celeste Voogt, evenals bij de eerste wedstrijd, weer oppermachtig. Met 2e plaatsen op sprong en balk en een 1e op vloer en brug, mocht zij de hoogste podiumplaats betreden. En uiteraard doorstroom naar het FK en op alle toestellen een finale! Dominique van Gellekom viel net buiten de prijzen, maar de 4e  plaats was ook een prima prestatie en genoeg voor het FK. Ze mag daarnaast op maar liefst drie toestellen (sprong, brug, balk) nog een extra wedstrijd turnen. De derde Heerenveense turnster, Lisan van der Veen, turnde zich naar een keurige 10e plaats, wat helaas net niet genoeg voor een finaleplek was, maar op vloer kwam ze met haar mooie oefening prima uit de verf.

De andere drie CSC’45-turnsters, die op zondag in actie kwamen, lieten ook uitstekende oefeningen zien. Jeanine Klaver was in topvorm en mocht het goud in ontvangst nemen en heeft op alle vier toestellen een toestelfinale in de wacht gesleept!! Merlijne van Stee viel net buiten de prijzen (4e) maar mag wel naar het FK en op brug en vloer mag ze nog een toestelfinale turnen. Fleur Rispens werd in deze categorie 6e, wat net genoeg was voor doorstroming naar het FK. Op sprong en vloer mag ze straks meedoen aan de toestelfinales.

Senior 5e divisie
Bij de senioren 5e divisie was Susanne Lukkes, net als bij de eerste wedstrijd, in supervorm. Ook nu bleef zij alle concurrentes voor en op alle toestellen heeft ze een ticket voor de toestelfinales behaald!

Senior 4e divisie
Bij 4e divisie senioren kwamen Ruth Bergsma en Eline Klunder in actie. Door verschillende omstandigheden was hun voorbereiding niet optimaal , waardoor een podiumplaats en een finaleplaats buiten bereik bleven. Ze werden 10e en 11e.

Senior 3e divisie
In de categorie senioren 3e divisie  waren op zaterdag twee CSC’45-dames actief en twee op zondag. Op zaterdag behaalde Dionne Muller een keurige 3e plaats, met een toestelplaatsing op brug, balk en vloer. Anneke vd Goot, die zich door een blessure niet optimaal kon voorbereiden, behaalde toch nog een prima 4e plaats plus toestelplaatsing op brug, sprong en vloer. Beide dames gaan door dit prima resultaat naar het FK .
Op de zondag wedstrijd was Inez Claus evenals bij de eerste wedstrijd weer in topvorm. Door een foutje (val) op sprong nét geen goud, maar een fantastische 2e plaats. En daarnaast een toestelplaatsing op brug, balk en vloer. Lisa Dijkstra had in deze categorie tijdens de eerste wedstrijd al veel pech gehad, waardoor plaatsing onmogelijk was geworden. Ze turnde zich nu naar een prima 9e plek en een toestelfinale op haar specialiteit vloer.

Toestelfinales en Fries Kampioenschap
De toestelfinales zijn voor deze dames op 16 juni 2018 in Drachten en de meerkamp finale, het Fries Kampioenschap, is op 30 juni 2018 in Joure.