CSC’45-turnsters in actie in Dalen

In Dalen werd zaterdag 9 februari 2019 de tweede plaatsingswedstrijd gehouden voor 3e divisie turnsters. Deze turnsters krijgen in twee wedstrijden de kans zich te plaatsen voor de landelijke halve finale. De hoogst behaalde eindklassering telt mee voor de doorstroming. CSC’45 deed in verschillende leeftijdscategorieën mee.

Senioren C
Voor Inez Claus was deze wedstrijd iets minder belangrijk. Door bij de eerste wedstrijd goud te winnen, wist zij al zeker dat zij doorgaat naar de halve finale, ongeacht de uitkomst van deze tweede plaatsingswedstrijd. Maar dat heeft Inez er niet van weerhouden om goed te turnen. Helaas viel het cijfer op het onderdeel brug wat tegen, waardoor ze het podium deze keer miste. Maar met onder andere een mooie 3e score op sprong eindigde ze op een keurige 5e plaats in het eindklassement. Ze gaat zich nu verder richten op de Friese plaatsingswedstrijd en straks de landelijke, halve finale.

Junioren D
Bij de Junioren turnde Celeste Voogt voortreffelijk op sprong (3e score) en op vloer (5e score). Helaas maakte ze een paar foutjes op balk en brug, waardoor een podiumplaats uit zicht bleef. Met haar 10e plaats moet Celeste nu afwachten of ze door mag naar de halve finale.

Jeugd E
In de categorie Jeugd leek Mikki Terpstra ook naar een hoge eindrangschikking te gaan, maar helaas ging het bij het laatste toestel, brug, een beetje mis. Daardoor zal een halve finale er niet in zitten. Roos de Jong turnde in deze categorie maar drie toestellen. Voor haar was het goed om weer even wedstrijdervaring op te doen in dit zeer grote deelnemersveld.