CSC’45 in het Jeugdjournaal!

Op woensdagochtend 12 september jl. vond er een bijzondere gebeurtenis plaats in het Epke Zonderland Turncentrum. Onze vereniging was door de organisatie van de Grote Club Actie gevraagd om symbolisch het eerste lot te verkopen aan niemand minder dan …… Sanne Wevers!

 

Aan het einde van de ochtend verzamelde een ploegje turnsters van CSC’45 zich bij de ingang van Sportstad, vol spanning wachtend op wat er ging komen. Al snel kwamen er twee heren van de Grote Club Actie aangelopen, vergezeld door een cameraman. Even kort kennismaken en toen hup, op naar de turnhal! Daar stond Sanne al te wachten en kon het “echte werk” beginnen; het maken van tv opnames voor het Jeugdjournaal!
Er werden wat rollen verdeeld, stukjes tekst ingestudeerd, over een balk gelopen (en weer overnieuw…), het lot werd overhandigd, er werd gejuicht…de meiden waren net echte filmsterren. Nadat alles “er goed op stond” was er nog tijd voor het maken van een groepsfoto, kregen ze een Grote Club Actie tas met allemaal leuke spulletjes erin en werden er uiteraard handtekeningen gevraagd aan Sanne en foto’s met haar gemaakt. De beelden werden woensdagavond in het Jeugdjournaal getoond. Heb je het gemist of wil je de beelden nog een keer zien? Dat kan natuurlijk via uitzending gemist  (het bericht over CSC’45, Sanne Wevers en de Grote Clubactie begint op 6 min. 44 sec.).

 

Al met al was het een hele belevenis voor de CSC’45-meiden. Mede mogelijk gemaakt door hun ouders en de scholen, die hen hiervoor vrij hebben gegeven. Met deze fantastische start van de Grote Club Actie kan het bijna niet anders dan dat CSC’45 super goed gaat scoren. Succes allemaal met het verkopen van de loten!