Heel veel CSC’45 op Noordelijk Kampioenschap Micro Teamgym

Zaterdag 22 december 2018 vond in Roden de eerste Micro Teamgymwedstrijd van dit seizoen plaats en CSC’45 deed met wel 9 teams mee. En voor het eerst sinds lange tijd deden er ook twee jongensteams van CSC’45 mee!! Micro Teamgym is een springwedstrijd, waarbij op twee onderdelen, namelijk de airtrack en minitrampoline (springtoestel), wordt gesprongen. Op elk toestel worden -op muziek (!)- drie sprongen of sprongenseries gedaan door drie spring(st)ers.

Heren Jeugd D en E
In het ochtendprogramma waren de jongens aan de beurt. CSC’45 deed mee met een jongens-jeugd D en een jongens-jeugd E team. Het was voor het eerst dat zij aan een springwedstrijd mee deden, dus het was allemaal wat onwennig en best wel spannend. Maar ze lieten zien wat ze in huis hebben. De jongens van het Jeugd E-team waren de enige deelnemers in hun categorie en eindigden dus automatisch op de eerste plaats, maar hebben met mooie en nette sprongen laten zien dat die eerste plaats ook zeker verdiend was.  Het Jeugd D-team deed al wat moeilijkere sprongen en de jongens lieten zien dat zij in de toekomst op hoog niveau kunnen springen. Nu gingen ze met de 3e prijs naar huis.

Dames Junioren D
De dames van het Junioren D-team sprongen met hurk- en hoeksalto’s over de airtrack en lieten ook verschillende salto’s zien op de minitrampoline. Ze waren aan hun tegenstander gewaagd, maar in de uitvoering kwamen ze net iets te kort. Het resultaat was de beker voor de tweede plaats.

Dames Junioren C
Dit team had helaas te maken met blessureleed. Op het eerste onderdeel lieten ze zien dat ze ondanks blessures prima kunnen springen en kwamen goed tot hun recht met mooie sprongenseries op de airtrack. Op het onderdeel minitrampoline werd behoorlijk netjes gesprongen, maar het puntentotaal was in het sterke deelnemersveld helaas niet genoeg voor een plek op het erepodium. Ze eindigden op een 6e plaats.

Dames Junioren B
CSC’45 deed met twee junioren B-teams mee en deze teams zijn prima aan elkaar gewaagd. Het ene team deed op beide onderdelen sprongen met een iets hogere moeilijkheidsgraad, maar leverde wat in op de uitvoering en het andere team koos ‘de veilige weg’ met nog steeds gewaagde sprongen maar met een net iets lagere moeilijkheidswaarde en voerde deze keurig uit. Junioren B-2 eindigde op de 3e plaats en Junioren B-1 op de 4e plaats. Voor beide teams geldt overigens dat het verschil in punten met de 1e plaats maar heel klein was….

Dames Junioren A
Dit team kreeg in de week voorafgaande aan de wedstrijd haar definitieve samenstelling, omdat één van de springsters uit dit team te maken had met een ernstige enkelblessure en helaas niet mee kon doen. Maar ook de nieuwe samenstelling leverde een goed springteam op en met dubbele salto’s en mooie tsukahara’s op de minitrampoline en prima sprongenseries op de airtrack eindigde dit juniorenteam terecht op de eerste plaats.

Dames Senioren A
En toen ging het tijdens het inspringen mis…..één van de springsters klapte haar enkel dubbel en was voor de hele wedstrijd uitgeschakeld. Met nog maar twee springsters over, startten de dames moedig aan de wedstrijd.  De schrik zat nog wel in de benen en dat kon je merken. Ze kwamen op het onderdeel minitrampoline niet tot hun recht en moesten een paar valpartijen incasseren. Op de airtrack ging het gelukkig een stuk beter en werd het publiek getrakteerd op hoge salto’s, schroeven en ander mooi ‘springgeweld’.

En we springen nog even door!
Op zaterdag 2 februari 2019 organiseert CSC’45 in Sportstad Heerenveen het Nederlands Kampioenschap Micro Teamgym. We zijn nu ‘lekker ingesprongen’, dus dat belooft wat voor dit NK;).

Gefeliciteerd Rein!