Zo‘n 100 kinderen hebben hun beste beentje voorgezet tijdens de CSC’45-clubwedstrijd!

Maanden aan voorbereiding heeft erin gezeten, er zijn 40 vrijwilligers ingeschakeld, maar dan heb je ook wat: de clubwedstrijd van CSC’45 Heerenveen in het Epke Zonderland Turncentrum. Zo’n 100 jeugdleden hebben zaterdag 6 juli 2019 tijdens de clubwedstrijd laten zien wat ze kunnen. En dat was voor iedereen een enorme belevenis, maar voor de kinderen uit de gymgroepen wel extra speciaal. Voor sommigen van hen was dit hun allereerste wedstrijd ooit.

Warming-up wedstrijdronde 1


Warming-up wedstrijdronde 2

Voorafgaande aan de wedstrijd hoorde je in de kleedkamer nog wat zenuwachtig gegiechel, werden de vlechtjes nog even geperfectioneerd, een laatste knuffel voor papa en mama en toen was het tijd om de zaal in te marcheren. De glinsterende turnpakjes maakten er een schitterende, kleurige optocht van. De tribune was ondertussen al volgestroomd met verwachtingsvolle vaders, moeders, ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden. Ook zij waren er klaar voor. Eerst deden de kinderen gezamenlijk een warming-up en vervolgens mochten ze van start. Alle kinderen deden op hun eigen niveau op vier verschillende toestellen hun uiterste best en lieten zien dat de medaille die ze zouden krijgen, in welke kleur dan ook, meer dan verdiend was.

Demo Groepsspringen

Vlak voor de prijsuitreiking werden de kinderen en het publiek getrakteerd op een mooie demonstratie groepsspringen. In razend tempo sprongen de turnsters van CSC’45 o.a. hoek-, strek en schroefsalto’s achter elkaar aan en eindigden de sprongenserie met een spetterende sprong naar keuze.

De wedstrijd werd afgesloten met een grootse prijsuitreiking. Alle kinderen kregen een medaille. Had je het heel goed gedaan, dan kreeg je brons. Zilver was voor de kinderen die de oefeningen supergoed hadden uitgevoerd en de gouden medaille ging naar de turners en turnsters die heel strak en vol zelfvertrouwen hun vorderingen van het afgelopen jaar hadden laten zien. Al met al een enerverende middag vol passie voor de gym- en turnsport en bovenal vol plezier. Volgend jaar weer!

Een aantal van ons topteam vrijwilligers

N.B. De fotograaf van de Heerenveense Courant heeft ook nog een aantal impressiefoto’s gemaakt.