Goede start van het nieuwe seizoen voor de 1e en 2e divisie turnsters, Chyenna wint goud!

Eerste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 voor de 1e en 2e divisie turnsters
Op zaterdag 1 december 2018 is het wedstrijdseizoen voor de 1e en 2e divisie turnsters gestart. De eerste turncompetitie binnen district Noord werd gehouden in het Epke Zonderland Turncentrum Heerenveen, dus voor CSC’45 een ’thuiswedstrijd’. Deze wedstrijd is eveneens de eerste kwalificatiemogelijkheid voor de 2e divisie turnsters om zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijden. De 1e divisie turnsters zijn niet verplicht om deel te nemen aan de wedstrijden binnen het district Noord, maar kunnen zich met deze wedstrijden wel plaatsen voor de toestelfinales binnen district Noord. De 1e divisie turnsters hebben de eerste landelijke kwalificatie op 9 februari 2019 in Reuver.

Instap, Pupil 1, Junior en Senior
In het ochtendprogramma waren de turnsters uit de categorieën Instap N2, Pupil 1 N2, Junior B, Senior A en Senior B aan de beurt. Chyenna van Es (Instap N2) mocht afgelopen zaterdag haar eerste wedstrijd turnen in de 1e en 2e divisie. Ze startte op het onderdeel brug en daar heeft zij een nette en stabiele oefening laten zien. Chyenna behaalde zelfs de op één-na-hoogste score op dit toestel. Op naar balk, waar Chyenna zich met een hoge D-score (moeilijkheidswaarde van de oefening) wederom naar een prachtige tweede plek turnde. Chyenna was goed op dreef en ook op vloer en sprong liet zij zien dat zij dit niveau prima aan kan. Zo goed zelfs, dat ze de gouden medaille in ontvangst mocht nemen! Voor Chyenna is dit een prachtige ervaring geweest en smaakt de gouden medaille naar meer!

Chyenna eerste plaats (Instap/N2)

Susanne Rienstra deed mee in de categorie Pupil-1 N2. Voor Susanne was dit ook haar eerste wedstrijd in deze divisie. Zij heeft vorig seizoen ontzettend goed gepresteerd wat resulteerde in een promotie van N3 naar N2. Susanne was erg zenuwachtig en had veel last van de wedstrijdspanning. Op vloer en sprong liet zij mooie en nette oefeningen zien met veel uitstraling. Helaas moest zij op het toestel balk een aantal grote wiebels en vier vallen incasseren. Susanne heeft zich in een groot deelnemersveld naar een keurige 11e plaats geturnd.

Ondertussen turnden Lisanne Ensing en Kayla Stiekema hun wedstrijd als Senior A. Voor Kayla was dit zelfs haar eerste wedstrijd in Nederland. Kayla komt uit Zuid-Afrika en is in het begin van 2018 naar Nederland verhuisd. Afgelopen zaterdag was haar eerste wedstrijd, waarin ze voor CSC’45 Heerenveen uitkwam. Uiteraard was ze vastbesloten om het beste van zichzelf te laten zien. En dat deed ze! Op het onderdeel brug liet ze een prachtige oefening met een hoge moeilijkheidswaarde zien. Deze oefening werd dan ook beloond met de hoogste score. Kayla heeft zich in het eindklassement naar een keurige 3e plaats geturnd.
Lisanne turnde een stabiele wedstrijd, behaalde een derde score op sprong en liet op het onderdeel vloer een prachtige, nieuwe choreografie zien! Haar mooie vloeroefening vol met passie zorgde zelfs voor een 2e plaats op dit toestel. Lisanne heeft zich tevens al geplaatst voor de toestelfinales op de onderdelen vloer en sprong. In het eindklassement greep Lisanne net naast een medaille.

Pupil 2 en Jeugd 2
’s Middags mochten Louise Weitenberg en Tessa Oud, beiden Pupil-2 N2 en Emma Smit in de categorie Jeugd-2 D aantreden voor hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Louise kwam op de onderdelen vloer en sprong voorzichtig op gang, maar op het onderdeel brug kende ze geen genade voor haar tegenstandsters. Met bijna een punt verschil op de tweede score behaalde Louise op dit onderdeel de hoogste score! Alle punten bij elkaar opgeteld leverde Louise een mooie 5e plaats op. Tessa liet aan het begin van de wedstrijd op het onderdeel vloer een keurige oefening zien, maar op het onderdeel balk toonde zij aan dat ze de maximaal haalbare D-score (moeilijkheidswaarde van de oefening) al kon turnen! Zij turnde dan ook een prachtige oefening en behaalde daarmee een mooie 4e plek op dit toestel. In het eindklassement behaalde zij een 8e plek.

Voor Emma Smit was dit haar eerste wedstrijd na een lange periode van blessureleed. Zaterdag jl. was niet alleen haar eerste wedstrijd sinds een lange tijd, maar dit seizoen doet Emma voor het eerst een eigen vloerchoreografie! De wedstrijd van afgelopen zaterdag was daarom extra spannend. Ze turnde een stabiele wedstrijd met op alle onderdelen nog basisoefeningen, maar op het onderdeel brug turnde ze de op één-na-hoogste D-score en behaalde daarmee een prachtige 3e plek op dit toestel. In het eindklassement eindigde Emma op een prima 5e plaats.

Op naar de volgende wedstrijd op 12 januari 2019
Helaas konden Mila Meibos, Susan van der Meer, Juliana Tchakoua en Sanne Hoekstra niet deelnemen aan de eerste turncompetitie afgelopen zaterdag. Deze turnsters waren nog niet klaar voor de wedstrijd of hadden met een blessure te kampen. We hopen dat met de tweede turncompetitie, die op 12 januari 2019 plaatsvindt, de blessures tot het verleden behoren en Mila, Susan, Juliana en Sanne ook kunnen deelnemen aan de wedstrijd.