Chyenna heeft zich geplaatst voor de landelijke halve finale

Zaterdag 9 maart 2019 was de eerste, landelijke kwartfinale voor de meiden van de voorgeschreven oefenstof en werd gehouden in Hardenberg. Tijdens deze wedstrijd konden de turnsters zich kwalificeren voor doorstroming naar de landelijke halve finale.

In de tweede wedstrijdronde waren de turnsters uit de categorieën Instap N2 en Pupil-2 N2 aan de beurt. Voor Chyenna van Es en Mila Meibos (beide Instap N2) was dit hun eerste turnwedstrijd in het landelijke wedstrijdcircuit. De wedstrijd begon op het onderdeel vloer en Chyenna mocht daar als eerste starten. Beide meiden hebben daar een nette en stabiele oefening laten zien. Op naar sprong, waar Chyenna en Mila na een aantal tips, beiden twee nette sprongen lieten zien. Op het onderdeel brug moesten de meiden helaas wat punten inleveren. Gelukkig waren zij ondanks de score van brug nog volop enthousiast en lieten zij op het laatste toestel balk een stabiele en nette oefening zien.

Tijdens de prijsuitreiking kregen wij fantastisch nieuws! Met een gedeelde 11e plek is Chyenna van Es door naar de landelijke halve finale!

Voor Chyenna en Mila is dit een prachtige ervaring geweest en Chyenna mag op 23 maart 2019 haar kunsten nogmaals laten zien in de landelijke halve finale te Helmond!