Celeste 1e en Bente 2e van Nederland! Daar kun je mee thuiskomen….

Tijdens de grote turnmanifestatie in sportpaleis Ahoy in Rotterdam werd er op zaterdag 22 juni 2019 gesprongen om het Nederlands Kampioenschap Individueel Springen op de onderdelen airtrack, minitrampoline-valmat en minitrampoline-toestel. Via de plaatsingswedstrijden op 25 en 26 mei jl. konden de turners en turnsters zich plaatsen voor deze grootse finale. Helaas was er bij de inschrijving iets mis gegaan, waardoor niet alle turnsters van CSC’45 mee konden doen. Maar uiteindelijk hebben vijf turnsters van onze vereniging zich voor de finale geplaatst en mochten zij zich onderdompelen in al het turn- en springgeweld waar dit weekend sprake van was.

Junioren C
De meest bijzondere prestatie werd geleverd door Celeste Voogt bij de junioren op het onderdeel minitrampoline-toestel. In een enorm deelnemersveld van wel 32 finalisten, waaronder drie CSC’45-turnsters, liet Celeste iedereen achter zich. Wat een topprestatie. Celeste is de nieuwe Nederlands Kampioen Junioren C Minitrampoline-toestel! De twee andere springsters van CSC’45 sprongen ook prima, maar kwamen helaas niet in de buurt van het podium. Chantal Stap werd 19e en Jeanine Klaver eindigde op de 23e plaats.

Senioren C
In de categorie Senioren C kwam Eline Klunder twee keer in actie. Ook Eline sprong super goed, maar helaas viel de jurywaardering in onze onbevooroordeelde ogen een beetje tegen. Maar een 6e plaats op airtrack en een 8e plaats op minitrampoline-toestel is natuurlijk een heel prima resultaat!

Senioren A
Bij de senioren A kwam de top van turnend Nederland in actie. Bente Brandsma had zich op twee onderdelen voor deze finale geplaatst. Op het onderdeel airtrack voerde Bente haar sprongen perfect uit, maar enkele turnsters sprongen series van een iets hogere moeilijkheidsgraad, waardoor ze Bente nét buiten de prijzen hielden. Ze eindigde heel knap als vierde!

Op het onderdeel minitrampoline-toestel liet Bente zich niet kennen en liet wederom  uitstekende sprongen zien. Dit leverde haar een fraaie zilveren medaille op! Tweede van Nederland worden in de A-lijn is een super prestatie. Overigens is Bente vorig jaar al herkend als een springster met veel talent en was ze lid van het Nederlands EK-team, dat in oktober 2018 in Lissabon tijdens het Europees Kampioenschap Teamgym actief was.