Als focus, plezier en inzet samen komen

CSC’45 en WIK FTC hebben gezamenlijk een flink aantal dames dat in de bovenbouw uitkomt. Het seizoen is in 2023 al van start gegaan en niet zonder resultaat. Met trots vertellen we over deze turntoppers.

Dames Bovenbouw 1e en 2 Divisie Landelijk
De dames Bovenbouw 1e en 2e Divisie hebben inmiddels een aantal plaatsingswedstrijden voor de halve finale NK achter de rug. Amber Wiersma en Anouk den Heijer hadden zich al vroeg in het seizoen van een plaats in de halve finale NK verzekerd door het behalen van een podiumplaats. Vooral voor Anouk is dit een heel knappe prestatie aangezien ze dit seizoen vanuit de 3e Divisie verplicht moest promoveren naar de 2e Divisie. Noa de Boer en Noa Bruning hebben de halve finale helaas niet gehaald. Maar ze hebben wel mooie persoonlijke doelen behaald, waar ze verder mee kunnen richting het nieuwe seizoen.
Louise Weitenberg heeft haar programma flink uitgebreid met nieuwe elementen en haar harde werken is beloond met een plek in de halve finale. Sarai Huitema is na de zomervakantie weer begonnen met turnen en heeft nog een aantal wedstrijden nodig om het ritme op te pakken. Tijdens de thuiswedstrijd in Heerenveen heeft ze wel een mooi en uitgebreid programma kunnen laten zien op alle toestellen. Williene Timmerman heeft wat hobbels op de weg gehad dit jaar, maar heeft in Heerenveen weer een mooie en stabiele wedstrijd geturnd.
Bente Brandsma en Mila Isidora hebben zich ondanks de weinige trainingsuren toch ook kunnen plaatsen voor de halve finale.

Dames Bovenbouw 3e Divisie
Ook de dames Bovenbouw 3e Divisie hebben zich tijdens een aantal wedstrijden geprobeerd te plaatsen voor de halve finale NK. Jente Boes en Roos Hulleman hebben zich in de categorie Senior C verzekerd van een plaats in de halve finale. Keira Jansen en Nynke de Bruin plaatsten zich ook bij de Junior D. Celeste Voogt (Senior C), Gwen van der Walle en Susanne Rienstra (Junior D), hebben de halve finale helaas niet bereikt.
Emma Smit, Elbrecht Scholten en Janna Wytske de Groot waren geblesseerd en konden daardoor niet mee doen. Inmiddels zijn ze wel weer aan het trainen en kunnen ze rustig opbouwen naar het nieuwe seizoen.


Dames Bovenbouw 3e en 4e Divisie District
De dames Bovenbouw in de 3e Divisie hebben naast de plaatsingswedstrijden voor de halve finale NK, ook in District Noord geturnd voor enkele individuele en team titels. De dames Bovenbouw 4e Divisie hebben ook gestreden voor District prijzen. Er vonden maar liefst drie wedstrijden plaats, waarbij het wedstrijdweekend van 20 en 21 januari 2024 de finale was in Heerenveen. Tijdens het eerste wedstrijdweekend van 18 en 19 november 2023 in Eelde werden Nynke de Bruin (Junior D) en Eline Klunder (Senior D) 1e en Yina van der Made (Senior D) 3e. Tijdens de 2e wedstrijd in Vries (tevens Provinciaal Kampioenschap) werd Eline 2e en Nynke 1e.
Het D Team werd ook nog eens 3e!
Tijdens de laatste wedstrijd op 20 en 21 januari jl. in Heerenveen werden Eline en Nynke wederom 1e. Daarmee eindigden ze in het overall klassement allebei ook op de 1e plaats. Gefeliciteerd! Nynke heeft zich daarmee ook nog eens geplaatst voor de halve finale NK.

Dames Bovenbouw 3e t/m 6e Divisie Friesland
Ook in de provincie zijn de plaatsingswedstrijden voor de Friese Kampioenschappen inmiddels gestart. In de wedstrijd op zondag 20 januari 2024 in Drachten turnde Nirashita Niroopan heel knap naar een 3e plaats in de categorie Junior H. Op 27 januari 2024 werd Nynke de Bruin (Junior D)  in Makkum 1e en Keira Jansen in dezelfde categorie 3e.
Jente Boes werd bij de Senioren C 1e. Bij de Senioren D werd Eline Klunder 1e en Yina van der Made 3e. Op 28 januari 2024, ook in Makkum, werd Romee van der Schaar heel knap 2e. Ze liep tijdens de wedstrijd een blessure op maar kon haar oefeningen toch nog netjes afmaken.