Bente Brandsma op weg naar EK Teamgym in Portugal

Op zondag 14 oktober 2018 is Bente Brandsma van CSC’45 Heerenveen met het Nederlands team afgereisd naar Lissabon, Portugal voor het EK Teamgym. We wensen Bente en haar team heel veel plezier en succes!!

 

Wat is teamgym eigenlijk?
Teamgym is een aparte discipline binnen de gymsport en is ontwikkeld door de Europese Gymnastiek Unie. De eerste officiële wedstrijd werd in 1996 in Finland gehouden en deze wedstrijden vinden nu plaats in elk even jaar. Teamgym is begonnen met wedstrijden in de vorm van clubteams, maar is in 2010 officieel omgedoopt tot een heus Europees Kampioenschap.

Tijdens de teamgymwedstrijden wordt er op drie onderdelen gestreden: mini-trampoline, tumbling en een vloeroefening. Binnen het team zijn het beheersen van een goede techniek, spectaculaire sprongen en teamwork belangrijk. Een team bestaat uit 8-12 personen die allemaal hun steentje bijdragen om de teamprestatie optimaal te krijgen.

Bente en de NL-teams online volgen?
Bente zit in het seniorenmixteam en komt donderdag 18 oktober a.s. in actie. En natuurlijk kun je Bente en de NL-teams op het EK Teamgym volgen via het youtubekanaal van UEG.