Amaya pakt brons op FK!

Op zaterdag 19 mei 2018 stond het eerste FK in een reeks van vijf op de agenda. De deelneemsters in Wedstrijdgroep 2 die zich geplaatst hadden voor het FK, kwamen in Leeuwarden bijeen om te strijden om de diverse Friese titels. Namens CSC ’45 mochten maar liefst acht meiden deelnemen aan deze wedstrijd.

In de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan Emily ten Brummelhuis en Caitlin Kuipers in de categorie Pre-Instap 1 D5. Melissa Bouwhuis had zich ook geplaatst, maar was door omstandigheden niet aanwezig. De twee meiden begonnen bij het onderdeel sprong. Emily had bij haar eerste sprong een beetje pech. Bij de handstand plat zakte ze wat door haar armen heen. Maar ze herpakte zich heel goed en liet een keurige tweede sprong zien. Caitlin liet twee nagenoeg dezelfde sprongen zien en had daarmee een fijne start van haar wedstrijd. Daarna volgde de brug. Dat was een makkie voor de meiden. Ze zijn beide super sterk, dus met de oefening hadden ze geen moeite! Caitlin noteerde zelfs de 4e beste score. En toen was het tijd voor de balk. Altijd weer een beetje het “zenuwtoestel”. Maar de meiden hebben het afgelopen seizoen al heel wat uurtjes op de balk gestaan tijdens de trainingen. En dat was te zien aan hun oefeningen: mooi en stabiel. Emily behaalde zelfs de 3e score op dat toestel! Als laatste gingen ze naar vloer. En ook daar werd weer super mooi geturnd. Toen was het wachten op de prijsuitreiking…spannend! De meiden gingen dit keer niet met een medaille naar huis, maar zijn wel een heel mooie ervaring rijker! Emily werd uiteindelijk 5e en Caitlin 8e. En dan te bedenken dat ze dit jaar pas voor het eerst aan turnen doen. Dat belooft wat voor de toekomst!

In de tweede wedstrijdronde stond Mila Meibos op de wedstrijdvloer in de categorie Pre-Instap 2 D4. Elin van den Bosch had zich ook geplaatst voor dit FK. Maar een week voor de wedstrijd was Elin lelijk ten val gekomen bij het buiten spelen en heeft daarbij een armbreuk opgelopen. Toch was ze op de wedstrijd aanwezig, en wel als assistent! Mila moest op de balk beginnen. Ze turnde een heel mooie en beheerste oefening. Jammer genoeg werd een onderdeel van haar balkoefening afgekeurd (protest mocht niet baten) waardoor haar cijfer wat lager uitviel. Toch wist ze een 5e score te noteren! Op vloer ging het ietsje minder. Ze turnde netjes, maar had hier en daar een klein foutje. Bij sprong ging het weer super en behaalde ze de 4e beste score. En ook het laatste toestel brug verliep netjes. Uiteindelijk werd Mila 7e, wat een heel mooi resultaat is en waar ze heel trots op mag zijn!

In de tweede wedstrijdronde turnden tevens Sanne Dillingh, Hannah Schuiling en Roos Oud in de categorie Pre-Instap 2 D5. Ook zij begonnen bij het onderdeel balk, maar dan op de andere wedstrijdbaan. De meiden turnden keurig naar kunnen. Sanne was bij sprong wat zenuwachtig, omdat de handstand plat niet altijd goed lukte. Maar deze keer wel! En Roos’ buikdraai bij de brug ging dit keer ook goed. Ook Hannah turnde op alle toestellen keurig. Uiteindelijk werden ze 7e, 11e en 17e in het eindklassement. Tevreden en met weer een ervaring rijker gingen de meiden huiswaarts!

In de vierde en laatste wedstrijdronde mochten Chyenna van Es en Amaya Gaston eindelijk laten zien wat ze in huis hadden. Ook zij begonnen de wedstrijd op het onderdeel balk. Chyenna beet het spits af van de twee meiden. Bij het inturnen lukte de koprol, dus ook tijdens de wedstrijd wilde ze hem graag laten zien. Helaas viel ze deze keer wel van de balk af. Verder was haar oefening super strak. Vooral haar hoge hoeksteun maakte indruk. Daarna was het de beurt aan Amaya. En zij bleef met een knaller van een koprol op de balk staan! Niet voor niks noteerde ze dan ook de hoogste score van iedereen op dit toestel. Door naar het onderdeel vloer. Niet moeilijk, maar wel zaak om netjes te turnen. En dat deden ze. Rustig van het ene elementje naar het andere. Vervolgens kwam de sprong. Daar was de laatste tijd nog extra op geoefend. Het valt ook niet mee om een handstand plat te maken op bijna een meter hoogte. Maar ze deden het prima en Chyenna behaalde de 4e beste score. Als laatste gingen ze naar de brug. Ook dat verliep zeer goed. Amaya had, tezamen met nog een meisje, de 2e beste score en Chyenna noteerde, op een halve punt afstand, de hoogste score van iedereen! De meiden hadden super geturnd en dus was de prijsuitreiking behoorlijk spannend. De blijdschap was dan ook enorm toen bleek dat Amaya brons pakte! Van harte gefeliciteerd! En Chyenna eindigde een fractie daarachter op de 4e plaats. Een prachtige prestatie van beide meiden, die enorm trots op zichzelf mogen zijn.