Jongens prima op dreef tijdens hun eerste wedstrijd van het jaar!

Zaterdag 19 januari 2019 vertrokken 10 turners van CSC’45 Heerenveen naar Sporthal De Stuit in Joure voor hun eerste wedstrijd van 2019. Twee jongens deden mee in de Benjamin Talentendivisie, twee in de categorie pupil 16, twee voor jeugd 10, één junior 1e jaars niveau 8 en drie turners in de categorie instap 17. En wat deden ze hun best….en wat ging het goed. Ze hebben maar liefst zes medailles in de wacht gesleept.

Benjamin Talentendivisie
Van de jongsten onder hen werd Mees de Vries heel knap 3e, mede dankzij een superscore op het onderdeel Ringen. Owen Hoogeveen kreeg de zilveren medaille omgehangen. Hij turnde op alle toestellen hoge scores bij elkaar, maar op Vloer bleek hij de allerbeste.

Pupil 16
Ondertussen turnden Hidde Schukken en Feike Jan Visser op de andere baan hun wedstrijd. Hidde behaalde op alle toestellen prima scores wat hem de bronzen medaille opleverde! Ook Feike Jan zat goed in de wedstrijd. Zijn score op het onderdeel Ringen verdient zeker een duim omhoog. Hij eindigde met een score van meer dan 100 punten op een 6e plaats.

Instap 17
In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Sven Knol, Maik Stok en Noah Wiersma. Sven blonk uit op de onderdelen Ringen, Sprong en Brug wat hem een mooie 4e plaats in het eindklassement opleverde. Maik behaalde afgelopen zaterdag op onder andere de onderdelen Voltige en Rek hoge scores en eindigde uiteindelijk op een prima 8e plek. Noah behaalde mooie scores op de onderdelen Vloer en Ringen en werd in het eindklassement 11e.

Junior 1e jaars niveau 8

In de categorie Junior 1e jaars niveau 8 mocht Wouter Heeremans laten zien wat hij waard is. Hij traint samen met de jongens van WIK FTC, maar komt in de wedstrijd uit voor CSC’45 Heerenveen. Met heel strakke oefeningen op onder andere de onderdelen Ringen en Rek turnde hij zich naar een prachtige 2e plaats.

Jeugd 10
En tot slot in de categorie Jeugd 10 en in een groot deelnemersveld waren Ruben Klaver en Martinus Aden aan de beurt. Ook deze jongens trainen samen met de jongens van WIK FTC, maar komen in de wedstrijd uit voor CSC’45 Heerenveen. Ruben bleek de beste op het onderdeel Vloer, maar ook het onderdeel Ringen ging heel goed. De scores van alle toestellen bij elkaar opgeteld leverde hem een geweldige 3e plaats op. Met superscores op Ringen en Brug liet Martinus iedereen achter zich en mocht hij op de hoogste trede van het podium stappen. Een gouden medaille voor Martinus, heel knap gedaan!

Fotogalerij TH zaterdag 19 januari 2019: