Vijf medailles voor turnsters CSC’45 bij eerste plaatsingswedstrijd FK!

In Ferwerd werd op zaterdag 26 en zondag 27 januari 2019 de eerste van de twee plaatsingswedstrijden voor het Fries Kampioenschap gehouden voor turnsters 3e, 4e en 5e divisie. Op 23 maart a.s. volgt de tweede wedstrijd. Dan wordt duidelijk wie er naar de Friese finale gaat. De turnsters in de categorie keuze-oefenstof konden zich dit afgelopen weekend ook plaatsen voor de toestelfinales door minimaal een 4e score op één of meerdere toestellen te behalen.

Jeugd 3e divisie
In de categorie Jeugd E kwam Mikki Ypma in actie. Mikki turnde een mooie wedstrijd, maar had helaas pech op de balk. Twee keer een valpartij betekent dat je buiten het podium blijft, maar met een 6e plaats in het eindklassement heeft ze een prima prestatie neergezet en kan ze zich op de volgende wedstrijd nog revancheren.

Junioren 3e divisie
Bij de Junioren 3e divisie mocht Celeste Voogt aantreden. Celeste, die op basis van de mooie resultaten van vorig jaar van de 4e naar de 3e divisie is gepromoveerd, turnde een uitstekende wedstrijd. Ze eindigde op een fraaie tweede plaats en ze mag op alle toestellen mee doen aan de toestelfinales. Ze behaalde namelijk een 3e score voor sprong en vloer en een prima 2e score voor brug en balk.

Senioren 3e divisie
Inez Claus kwam in actie bij de Senioren 3e divisie en evenals tijdens de eerste landelijke plaatsingswedstrijd in Assen, liet ze alle concurrentes achter zich. Ze toonde zaterdag in topvorm te zijn en met een 4e plaats op sprong en vloer, een 2e op brug en een 1e score op balk verdiende ze naast een finaleplaats op alle toestellen de welverdiende gouden medaille tijdens de meerkamp!

Jeugd 4e divisie
In de categorie Jeugd F turnde Marike Gillebaard een prima wedstrijd. Met een eerste score op brug, wat een ticket voor de toestelfinale betekent, en ook nette scores op de andere toestellen, eindigde Marike op een prima 3e plaats in de meerkamp.

Lisan, Jasmine, Merlijne en Eline

Junioren 4e divisie
In de categorie Junioren E deden maar liefst 4 turnsters van CSC’45 mee, waarvan twee op zaterdag en twee op zondag.
Op de zaterdag kwam Jeanine Klaver ‘prima uit de verf’ en met een 1e plaats op brug, een 2e op vloer en een 3e op sprong werd ze in het eindklassement heel knap 2e. Ook Dominique van Gellekom was zaterdag prima bezig. Ze eindigde met een verschil van nog geen 0,02 (!!) punten op de nummer 3 op een 4e plaats, dus net buiten de medailles, maar heeft zich wel op alle vier de toestellen geplaatst voor de finale. Ze werd namelijk 4e op sprong en brug, 3e op vloer en 2e op balk.

Op de zondagwedstrijd helaas net geen medailles, maar Lisan van der Veen kwam er met een 5e plaats wel heel dicht in de buurt. Op zowel balk als de vloer noteerde Lisan een 3e plaats, dus dat betekent deelname aan de toestelfinale. Merlijne van Stee had pech op het onderdeel balk en moest een zware aftrek van 4 punten incasseren. Hierdoor eindigde ze op een 7e plaats, maar op brug liet zij iedereen achter zich en noteerde voor dat toestel de 1e score.


Senioren 4e divisie
Bij de Senioren 4e divisie kwamen Jasmine Jackson en Eline Klunder op de wedstrijdvloer. Jasmine kwam met een 5e plaats dicht bij het podium. Op balk wist ze een finale plek te veroveren, ze werd namelijk 3e op dit toestel. Ook Eline heeft met een 4e score een finaleticket voor het toestel balk in de wacht gesleept. Op het onderdeel vloer liet Elines enkelbrace los, maar ze loste dit keurig op. Ze maakte ‘alsof het een onderdeel van de vloeroefening was en keurig op de muziek’ haar brace weer vast en turnde gewoon verder. In het eindklassement eindigde Eline op een 6e plaats.

Junioren 5e divisie
De dames in de categorie Junioren 5e divisie hadden een beetje pech op enkele toestellen, waardoor het podium uit zicht bleef. Romee van der Schaar werd in het eindklassement 14e, maar kwam wel heel dicht bij een toestelfinaleplek voor het onderdeel balk. Ze noteerde voor dit toestel namelijk een 5e score. Chantal Stap eindigde in het grote deelnemersveld op een 17e plaats.

Senioren 5e divisie
Janna Wytske de Groot turnde bij de Senioren 5e divisie een meer dan uitstekende wedstrijd. Met een minimaal verschil op de nummer 2 eindigde ze met een mooie 3e plaats op het erepodium. Voor de onderdelen balk en sprong mag Janna Wytske zich alvast voorbereiden op de toestelfinale, want op sprong behaalde ze een knappe 1e en op balk een mooie 4e plaats.