Een prachtige wedstrijd voor de jongere turnsters van CSC’45

Zaterdag 8 februari 2020 waren de jongste turnsters van CSC’45 in Ureterp aan de beurt voor hun eerste plaatsingswedstrijd voor het Fries Kampioenschap. En dat was een flinke groep! Voor een groot aantal van hen was het hun eerste individuele wedstrijd ooit. De spanning was van de gezichten te lezen. Je hoorde zenuwachtige giebeltjes, zag heen-en-weer springende meisjes en de handjes voelden koud van de wedstrijdspanning. Maar ze hadden er zin in!

CSC’45 Heerenveen deed mee in de niveaus D1 tot en met D5 en in de leeftijdscategorieën Pre-Instap 1, Pre-instap 2 en Instap.

Maar liefst vier van onze meiden eindigden op de eerste plaats:
* Djura van Wieren kreeg de gouden medaille in de categorie Pre-Instap 1 D5,
* Caitlin Kuipers kreeg goud voor haar prachtige oefeningen in de categorie Pre-Instap 2 D1,
* bij de Pre-instappers 2 D4 ging Wendy Brouwer er met het goud vandoor en
* Mara Nossin was zaterdag de beste van de Pre-instappers  1 D5.

Bo van Althuis, Pre-Instap 1 D5, viel niet in de prijzen, maar heeft wel heel mooi geturnd. Bo zat op de toestellen sprong, balk en brug in de top 4 van de scores! Super goed gedaan.
Nynke de Jong debuteerde zaterdag op een prima manier in de categorie Instap D3. Nynke eindigde namelijk, mede dankzij haar mooie balkoefening, in het enorme deelnemersveld van wel 27 turnsters net buiten de prijzen op een mooie 7e plaats. Jasmijn van der Heijden was op de balk super stabiel en Ziva Sevince kwam op de vloer helemaal tot haar recht. Nardos Aman en Eva van der Meer moeten nog een beetje wennen aan het wedstrijdritme, maar hebben net als de rest van de meiden heel goed hun best gedaan.

Pre-Instappers 2 D4 Louella Wiersma en Esmee Vijfhuizen mogen met trots terug kijken op hun deelname aan deze eerste plaatsingswedstrijd. Zo bewoog Louella o.a. heel netjes over de balk en ook op de brug liet ze zien hoe de oefening bedoeld was. Esmee deed haar oefening ogenschijnlijk zonder zenuwen en ging heel stabiel over de balk. Op het onderdeel sprong liet ze zien dat haar ‘springveren’ precies weten hoe het moet en liet ze twee prachtige en krachtige sprongen zien.

De pre-Instappers 1 D5 en debutanten Syl Goudberg en Anne-Rixt Rienstra bleken toppers op alle onderdelen, maar op sprong en balk ging het zelfs super goed.

Ook voor Lorena Müller was dit haar eerste officiële turnwedstrijd. Zij deed mee in de categorie Pre-Instap 2 D2. Super geconcentreerd deed ze haar oefeningen, ze turnde heel stabiel en dat leverde haar de 4e plaats op.

Het was een fijne wedstrijddag met mooie resultaten. En dan gaat het niet alleen om de medailles die behaald zijn, maar ook het plezier dat de meiden hadden, de overwonnen zenuwen die bij zo’n eerste wedstrijd horen, de mooie oefeningen die ze hebben laten zien en het onderlinge groepsgevoel. Op naar de volgende plaatsingswedstrijd!